(video) De Ziua Pământului, putem urmări premiera filmului „Planetary” la Chișinău

planetary
Foto: PC: realscreen.com

Astăzi, 22 aprilie, este marcată Ziua Pământului. Cu această ocazie, la Chișinău va fi proiectat, în premieră, filmul internațional numit „Planetary”

„„Planetary” este o călătorie cinematografică continentală care explorează originile noastre cosmice și viitorul nostru ca specie”, se spune în descrierea filmului pe Facebook. Este un follow-up la scurtmetrajul premiat „Overview”, care a apărut pe Vimeo Staff Picks, având, în acest moment, peste 7 milioane de vizualizări. Filmul captivează publicul cu istoriile astronauților despre aceea cum e să vezi Pamântul din spațiu, ceea ce a fost o forță motrică în luarea deciziei de a face un film de lung metraj. Sir Richard Branson a numit „Overview” – „Un documentar de excepție”, și NPR, Cosmos and Culture a comentat astfel – „Îți taie respirația”.

„Planetary” este o amintire poetică și umilitoare că acum este momentul de a schimba perspectiva noastră. „Planetary” ne cere să regândim cine suntem cu adevărat, să reconsiderăm relația noastră cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru – să ne amintim că suntem PLANETARI.

Într-o cercetare vizuală uimitoare, în film se împletesc imagini de la misiunile NASA Apollo cu viziuni de Calea Lactee, mănăstiri budiste din Himalaya, sunetele cacofonice din centrul orașului Tokyo și Manhattan, cu interviuri intime cu experți de renume, inclusiv astronauții Ron Garan și Mae Jemison (prima femeie afro-americană în spațiu), celebrul ecologist Bill McKibben, câștigător al premiului „National Book” Barry Lopez, antropolog Wade Davis, exploratoarea „National Geographic” Elizabeth Lindsey și șef al școlii budiste tibetane Kagyu, al 17-lea Karmapa. Ei dau lumină nouă asupra modalităților de viziune a lumii care, la rândul său, profund afectează viața de pe planeta noastră.

 

 

Filmul va fi rulat în limba originală, engleză, cu subtitrări în limba română, la ora 19:00.

Cost bilet – 50 lei.
Biletele pot fi procurate în ziua premierei, 22 aprilie, incepând cu ora 14:00, la casele Cinematografului Gaudeamus, situat pe str. Vasile Alecsandri, 4.

Info: (+373) 68776000.

Filmul va fi prezentat în SUA, Marea Britanie, Germania, Argentina, Australia și Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente