Nokia plănuiește să se reîntoarcă pe piața de telefonie la început de 2016

nokia
Foto:PC: microsoft.com

Cu aproximativ 4 ani în urmă, Stephen Elop, directorul Nokia în acea perioadă, a anunțat că compania se află în impas, când rivalii săi au început să obțină succese uimitoare pe piață. În acest context, pare uimitor faptul că Nokia își face un plan secret de întoarcere.

Compania plănuiește să se reîntoarcă pe piață de telefonie la început de 2016. În plus, compania are un număr impunător de proiecte ambițioase, inclusiv în ceea ce privește arena virtuală, informează Re/code.

Această mișcare a fost accelerată de către Nokia Technologies, una dintre cele trei afaceri care a rămas după ce Microsoft a cumpărat o parte din businessul companiei. Nokia Technologies este mai mult cunoscut pentru faptul că oferă licențe – unitatea dată posedă un portofoliu masiv de peste 10 mii de brevete.

În comparație cu alte case de brevete care oferă un pic mai mult decât doar licența unei proprietăți intelectuale, Nokia Technologies a creat produse bune, pe care le-a acompaniat calculatoarelor unor altor corporații. De exemplu, produsele pentru Android numite Zlauncher și N1 și designe-ul unei tablete care este vândută în China sub numele Nokia. Totuși, aceste produse par a fi un început bun, întrucât fostul executiv Nokia a explicat că aceasta are alte produse mari în proces de dezvoltare. „Acestea m-au încrezut că Nokia nu are de gând să se dea bătută”, punctează Kerris.

 

PC: engageinnovate.wordpress.com
PC: engageinnovate.wordpress.com

Nokia încă nu-și dezvăluie proiectele, întrucât așteaptă sfârșitul contractului cu Microsoft, care permite vânzările telefoanelor sub brandul Nokia. Totuși, compania a lucrat la diverse proiecte, inclusiv crearea unor telefoane și tablete noi.

Pe de altă parte, dacă Nokia revine pe piață, utilizatorii nu trebuie să se aștepte la un nou val de produse și operațiuni, întrucât compania nu se orientează spre replicarea produselor deja vândute lui Microsoft. Nokia speră să creeze produse „proaspete” și noi, să licențieze designe-ul și brandul Nokia unei companii care se va ocupa nu doar de manufacturarea produselor, dar va fi responsabilă de vânzarea și de distribuirea acestora. Această abordare este similară cu cea a Kodak-ului și Polaroid după ce, cele din urmă au apărut pe piață după faliment.

Dacă licențierea unui brand în cadrul altei companii reduce din costuri, aceasta lasă ca succesul unor produse să fie oricum pe contul și sub controlul Nokiei. În plus, businessul smartphone-urilor este brutal – chiar și companiilor care investesc sute de mii de dolari în produsele sale de telefonie le este dificil să se evidențieze pe piață, ceea ce i s-a întâmplat Nokiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente