(foto) De la idee la afacere: povestea a trei liceene care tricotează accesorii reflectorizante

modern
Foto: Accesorii reflectorizante pentru o viață sigură PC: Arhiva personală

Evelina, Ludmila și Maria sunt trei liceene din Orhei care ne îndeamnă să ne facem „vizibili” oriunde mergem. Ele au făcut deja acest lucru prin proiectul lor de afacere pe care vor să-l lanseze prin intermediul competiției internaționale pentru liceeni – Diamond Challenge. Fetele ne propun accesorii reflectorizante moderne făcute chiar de ele.

Ideea a luat naștere acum un an, când Evelina, una din membrele echipei, venind seara târziu de la niște activități extrașcolare, a fost cât pe ce să fie lovită de o mașină, șoferul căruia nu a observat-o din cauza lipsei de iluminare.

La scurt timp, Evelina Bunici, alături de Ludmila Zgurean și Maria Mogâldea, ghidate de Steven Mantani, voluntar la Corpul Păcii, se înscriau în cursa Diamond Challenge pentru a dezvolta o idee de afacere ce se bazează pe crearea unor produse care ar diminua sau chiar ar stopa accidentele de trafic rutier. Este vorba de accesorii reflectorizante pe care echipa Modern Reflections le promovează printre tineri ca metode eficiente de a se face vizibili noaptea și de a reduce riscul unui potențial accident.

„Ideea inițială a fost crearea a ceva deosebit, fiindcă benzile și vestele reflectorizante nu sunt noțiuni noi. Cunoscând faptul că tinerii sunt foarte activi pe timp de noapte și, în același timp, urmăresc cu ardoare fiecare schimbare de modă, am decis să producem accesorii reflectorizante moderne – de aici și denumirea de Modern Reflections.”

 

Accesorii reflectorizante pentru o viață mai sigură PC: Arhiva personală
Accesorii reflectorizante pentru o viață mai sigură PC: Arhiva personală

Accesorii tricotate cu design personalizat

Pentru că fetele cunosc arta croșetării și a tricotării, le-a fost ușor să materializeze ideea lor și să testeze primele modele. Evelina și Ludmila s-au descurcat de minune cu croșetarea brățărilor și a căciulițelor, în timp ce Maria a lucrat cu grijă la mănuși și la headbanduri.

Este ușor să te promovezi în rândul tinerilor atunci când și tu ești unul dintre ei, spun fetele. Fiind activ implicate în liceele în care învață și în alte organizații din comunitate, ele reușesc să se facă auzite. Le puteți urmări activitatea și pe pagina lor de Facebook.

 

PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală

De la idee la afacere

Primii pași care transformă ideea lor în afacere au fost deja făcuți. Câștigând premiul Social Business în cadrul Diamond Challenge Moldova, fetele au făcut rost de 500 de dolari. În prezent, ele concurează la etapa internațională a competiției, având oportunitatea să câștige premiul de 2.500 de dolari. Pentru asta, echipa Modern Refelections trebuie să acumuleze cât mai multe voturi virtuale. Le puteți vota aici.

„În cazul în care nu luăm premiul, suntem sigure că o să ne descurcam și o să găsim mijloace bănești de a ne lansa, fiindcă atunci când ai o idee și ești suficient de motivat, găsești întotdeauna calea de a transforma ideea în realitate!”

 

modern 1
Fetele la competiția Diamond Challenge PC: Arhiva personală

Despre accesoriile propriu-zise

Propunem accesorii pentru sezonul rece și cel cald. Mai exact – brățări reflectorizante pentru vară și căciulițe, headbanduri și mănuși pentru toamnă, iarnă și primăvară. Accesoriile sunt realizate din lână, dar întrețesute cu un fir unic reflectorizant, care este subtil în timpul zilei, dar foarte vizibil pe timp de noapte, atunci când orice lumină este îndreptată spre ele. Pe lângă faptul că accesoriile au scopul de a preveni accidentele, 20% din banii acumulați vor fi donați comunității pentru a sprijini familiile ale căror vieți au fost afectate de acestea.

Despre reacții

„Chiar de la început, când lucram pentru finala națională a Diamond Challenge, am avut doritori de a cumpăra produsele noastre. Este ceva nou pentru toți, de aceea, am avut cumpărători de toate vârstele.”

Primele exemplare s-au vândut ca pâinea caldă, zic fetele, în chiar mai puțin de 10 minute, în rândul voluntarilor Corpului Păcii, iar asta i se datorează lui Steven, mentorul lor.

Fetele de la Modern Refelctions au nevoie de susținere pentru a-și dezvolta ideea și pentru a o implementa. Faceți-vă „vizibil” votul vostru pentru a le permite și lor să fie vizibile prin proiectul lor.

 

PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
PC: Arhiva personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente