(video) Interpreta din Moldova, Rodica Olișevschi, a adoptat un Ș

rodica
Foto: Rodica Olișevschi PC: GrayBlue/Alex Morgoci

La puțin timp după ce în România a fost lansată campania „Adoptă un Ș” pentru a motiva vorbitorii de limbă română să scrie cu diacritice, această mișcare prinde rădăcini și în Republica Moldova.

Provocată de echipa #diez, Rodica Olișevschi, a făcut un cover al piesei „Dacă nici tu” a formației Trupa, intenționat eliminând Ș-urile din versuri.

Vedeți mai jos cum e să asculți un cântec fără anumite diacritice.

Ce este campania Adoptă un Ș

Inițiatorii campaniei își motivează astfel campania: „Soc sau șoc? Cocos sau cocoș? Razi sau râzi? Hai să eliminăm confuziile. Noi credem cu tărie că diacriticele fac limba română mai clară și mai frumoasă – pe scurt, o fac să fie ea însăși. Oare merită să-i furăm cinci litere? Hai să punem diacriticele înapoi în limba română!”.

Mai multe vedeți aici: Adoptă un Ș

 

Adoptă un Ș PC: cabral.ro
Adoptă un Ș PC: cabral.ro

Ce ne spune Rodica despre ea

„Să începem cu faptul că la șapte ani eu nu știam ce doream să devin, de aceea părinții m-au orientat pe calea artistică. Observând că eram un copil energic, au hotărât să mă înscrie la mai multe activități, ceea ce îmi prinde bine și până acum. Am studiat școala muzicală timp de nouă ani, după care împreună cu părinții am optat pentru un colegiu cu profil real, pentru că îmi plăcea matematica și fizica. La Colegiul Financiar-Bancar am evoluat cu chitara la câteva concerte abia din anul III, pentru că eram mai timidă din fire. După colegiu am început să lucrez în calitate de contabil și în weekenduri, vara cântam în stradă căci m-au sfătuit mai mulți prieteni precum că m-ar ajuta să scap de emoții. Acum prietenii au ocazia să mă asculte evoluând în localuri.”

Acum Rodica Olișevschi cântă foarte des împreună cu formația Wonder City, cu care a și lansat recent un videoclip.

Mai multe cântece de-ale Rodicăi sau coveruri le găsiți pe pagina ei de Facebook: GrayBlue

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente