Încă nouă moldoveni au fost evacuați din Yemen 

rtr4sr1y
Foto: PC: businessinsider.com

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că alți 9 cetăţeni ai Republicii Moldova au fost evacuaţi din Yemen, în urma declanşării confruntărilor militare pe teritoriul acestui stat.

Moldovenii, dintre care 6 adulți și 3 copii, cel mai mic copil având vârsta de un an și jumătate, au fost evacuați pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Evacuarea a fost posibilă, împreună cu alți cetățeni ruși, prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse, de la Sana’a la Moscova. Operaţiunea a fost coordonată de MAEIE, cu asistenţa misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federaţia Rusă, care a intervenit pe lângă autorităţile ruse şi a asigurat asistenţa logistică necesară.

Anterior, au mai fost evacuați doi adulți și un copil din Republica Moldova care se aflau pe teritoriul statului Yemen.

În context, MAEIE aduce mulţumiri autorităţilor ruse pentru sprijinul acordat la evacuarea cetăţenilor Republicii Moldova.

Cetăţenii Republicii Moldova prezenţi pe teritoriul Yemenului sunt rugaţi să comunice informaţia cu privire la locul aflării şi datele de contact Direcţiei Generale Afaceri Consulare a MAEIE, pentru a putea fi contactaţi.

Direcţia Generală Afaceri Consulare:
+373 22 201 047
+373 22 201 042

Centrul de Apel al MAEIE:
din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit);
din străinătate – +373 22 690 990.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente