Vinul Moldovei a fost remarcat cu succes de jurnaliștii din India

3_large
Foto: PC: Indianwineacademy.com

„Trebuie să mă asigur că le voi gusta, atunci când vor ajunge în India.” Afirmaţia aparţine jurnalistului indian Subhash Arora și se referă la vinurile prezentate sub brandul de ţară „Wine of Moldova”, la expoziţia Prowein 2015 de la Dusseldorf.

Succesul fulminant pe care l-au înregistrat produsele noastre în Germania l-a determinat pe jurnalist să scrie numele ţării noastre în mai multe articole de profil. Subhash Arora s-a arătat impresionat de tradiţia milenară a producerii de vin în ţara noastră.

Moldova nu este recunoscută în India pentru vinurile sale, însă industria vinicolă în această ţară mică datează de acum 5.000 de ani. După ce am savurat câteva vinuri şi am discutat cu reprezentanţii Moldovei sunt convins de 2 lucruri: trebuie să îmi notez pe lista dorinţelor o vizită în această ţară, iar atunci când vinurile moldovenești vor ajunge în India – să mă asigur că le voi gusta”, a menţionat Subhash Arora.

Într-un alt articol jurnalistul indian a apreciat ca „remarcabilă” prezenţa spectaculoasă a vinurilor moldoveneşti la expoziție, dar şi masterclass-urile care au avut loc în cadrul acestui stand. Subhash Arora crede că Vinul Moldovei are mari şanse de a  cuceri piaţa din India şi din Asia în general. El recomandă producătorilor din ţara noastră „să spună lumii întregi despre trecutul legendar al Vinului Moldovei”.

Mai multe despre impresiile jurnalistului indian puteți citi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente