(video) Un copil din Anglia începe o campanie de sensibilizare privind boala „băiatului din balon”

sethmain
Foto: Seth Lane, copilul bolnav de imunodeficiență combinată severă, începe o campanie de sensibilizare privin această boală, PC: ourlittlehero.wordpress.com

Un copil în vârstă de 5 ani te îndeamnă să porți culoarea galbenă pentru a-l susține în lupta sa cu imunodeficiența combinată severă și să împărtășești pozele tale cu părinții săi.

Seth Lane, copilul care suferă de așa numitul sindrom „bubble boy”, o tulburare ce rezultă dintr-un grup heterogen de condiții genetice care afectează sistemul imun, încearcă să sensibilizeze publicul despre această boală, promovând o mișcare socială de amploare, ce poartă denumirea „Wear Yellow for Seth”. Băiatul, care deja la frageda sa vârstă a avut o intervenție chirurgicală, pe data de 27 martie va mai trece prin una, urmând apoi luni de reabilitare în spital. Iată de ce, micul Seth își îndeamnă suporterii să poarte galben pe data de 27 martie și să împărtășească pozele lor pe Instagram și Twitter cu hashtagul #wearyellowforseth.

Părinții copilului din Northamptonshire, Anglia, s-au împărtășit cu Mashable că această campanie are scop dublu: de a susține moral băiatul, care marea parte a vieții sale o petrece într-un spațiu închis și sterilizat și de a sensibiliza publicul despre situația copiilor suferinzi de această boală gravă.

Imunodeficiența combinată severă sau „bubble boy”, impune bolnavii să trăiască în condiții supra-sterilizate, cu jucării spălate la temperaturi înalte, aer filtrat. Copiii nu au voie să intre în contact nici măcar cu persoanele care au inflamații la gât.

Susține-l pe Seth, purtând culoarea galbenă pe data de 27 martie. Mai multe despre situația băiețelului găsești pe blogul părinților acestuia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente