(video) Plimbă-te cu ajutorul unei drone în cea mai mare peșteră din lume

10929897_1543187952586802_2340869412373240814_n
Foto: PC: Facebook/Ryan Deboodt Photography

Cu o lungime de aproximativ 9 km, Hang Sơn Đoòng din Vietnam, este cea mai mare peșteră din lume. În interiorul acesteia se află un râu și aceasta se poate lăuda cu propriul său microclimat.

Fotograful Ryan Deboodt a creat un video în care încearcă să surprindă cele mai fascinate aspecte ale peșterii, notează Cnet.com.

Artistul și-a luat echipamentul (DJI Phantom 2 Vision-drona, Canon 6D si un GoPro Hero 4 Black) și a filmat în trei locații diferite: la intrarea în peșteră si la cele două doline, care s-au format în lumina naturală, la km 2,5 si 3,5 în interiorul acesteia.

„Este incredibil de dificil să exprimi în cuvinte cât de uimitoare este Hang Sơn Đoòng”, a scris Deboodt pe blogul sau. „De la mărimea peșterii la cele două doline unde viața plantelor se dezvoltă în interior. Este cu adevarat o altă lume și ceva ce probabil nu poate fi experimentat în niciun alt loc din lume”.

Echipa a petrecut 10 ore explorând peștera, ceea ce i-a permis lui Deboodt să capteze fotografii uimitoare și un video de șase minute. „Am fost foarte norocoși să vedem razele soarelui în Hang En în dimineața în care am fost acolo. La început nu am crezut că se va întâmpla pentru că era noros și ceață”, a scris Deboodt.

„Toți au vrut să ne întoarcem înapoi la civilizație, dar am vrut să stau și un alt membru al echipei, Thanh a fost suficient de amabil încât să rămână cu mine. Când norii au dispărut și razele soarelui au început să se formeze, mi s-a tăiat respirația. A fost o priveliște absolut incredibilă”, a precizat fotograful.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente