În 10 zile au fost întregistrate peste 6.000 de încălcări ale normelor rutiere

10658726_548782468555403_3734210720895556479_o
Foto:Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat Campania „Vine primăvara – împreună să oprim accidentele în toată țara”

În perioada 1 – 10 martie curent, Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat Campania „Vine primăvara – împreună să oprim accidentele în toată țara”. Această activitate a avut drept scop sensibilizarea opiniei publice privind creșterea gradului de siguranță în trafic, combaterea încălcărilor normelor legislației rutiere, reducerea accidentelor în trafic și a consecințelor acestora.

În decurs de zece zile, organele de resort au desfășurat un șir de acțiuni de disciplinare a tuturor participanților la traficul rutier întru scăderea frecvenței comiterii accidentelor rutiere și urmărilor acestora, în cadrul cărora, au documentat 6.613 de încălcări ale legislației în vigoare.

Astfel, pe parcursul operațiunii ”Viteza”, inspectorii din trafic și cei care monitorizează traficul rutier în regim online, au sancționat 1.953 de șoferi nedisciplinați, care au încălcat regimul de viteză stabilit de către actele normative și legislative.

În 417 cazuri, pietonii au fost surprinși cum ignoră semnalele de dirijare a traficului rutier, traversează partea carosabilă a drumului în locuri neindicate sau prin încălcările admise generează situaţii de accident rutier; 376 de conducători de vehicule au fost sancționați pentru faptul că nu au acordat prioritatea legală pietonilor.

Pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați la volan, în perioada sus-menționată s-a desfășurat operațiunea „Nopți albe”. În acest sens, INP a efectuat o serie de acțiuni de informare și sensibilizare a șoferilor care conduc sub influența alcoolului și substanțelor narcotice.

Drept urmare a măsurilor întreprinse, de către echipele mobile ale INP au fost verificaţi sute de şoferi din toată țara. Pe parcursul desfăşurării operaţiunii, polițiștii au depistat circa 160 de conducători auto suspectaţi de conducerea unităților de transport sub influența alcoolului și a drogurilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente