12 instituții de învățământ – închise din cauza numărului mare de viroze și gripă

scoala
Foto: PC: gazetadesud.md

Numărul mare de cazuri de viroze și gripă a cauzat închiderea a 12 instituții de învățământ din republică. Astfel, la data de 3 martie și-au sistat activitatea temporar 11 grădinițe (cu un număr total de 1.742 de copii) și un gimnaziu.

Din numărul total de grădinițe care nu activează în prezent, cele mai multe sunt din UTA Găgăuzia (9), câte o instituție fiind închisă în raioanele Taraclia și Criuleni. Totodată, și-a sistat activitatea și gimnaziul Gaidarji din Ceadîr Lunga, în care studiază 278 de elevi.

Ministerul Educației precizează că cele 7 instituții închise anterior din cauza numărului mare de îmbolnăviri și-au reluat activitatea și funcționează în regim normal.

În legătură cu situația epidemiologică din republică privind incidența numărului de îmbolnăviri de gripă și viroze, Ministerul Educației a emis o dispoziție pentru direcțiile raionale/municipale de învățământ, tineret și sport, în care atenționează despre necesitatea sporirii măsurilor antiepidemice, pentru a diminua riscul de îmbolnăvire.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente