Lucian Mîndruță: Ora de religie nu e religie, ci e publicitate în favoarea unui singur cult

lucian_mandruta
Foto: Lucian Mîndruță PC: avereabisericii.ro

În contextul postului și nu numai, jurnalistul și prezentatorul de televiziune din România, Lucian Mîndruță, a publicat pe pagina sa de Facebook ce înseamnă pentru el Ora de Religie. În Republica Moldova, peste 40 mii de elevi studiază religia în școală.

„Ora de religie nu te învață să fii mai înțelept și mai bun, ci te învață să cumperi produsele unei industrii în sutană. De la slujbe și până la nunți și botezuri.

Ora de religie ia copilului curiozitatea naturală de a pune întrebări despre om și despre viață și îi dă, în loc, rezultatul spaimelor de acum o mie – două de ani.

Ora de religie nu e despre iubire, ci despre conformism. Nu te învață să-l iubești pe Dumnezeu, ci să îi accepți pe oamenii bisericii drept singura legătură cu El.

Ora de religie nu e legătura intimă și nemijlocită cu istoria neamului nostru, ci doar cureaua de transmisie a dependenței bisericii de banii noștri.

Ora de religie e marketing. Corect ar fi să facem și ora de cola, blugi și ciocolată cu alune, în care un reprezentant al producatorului să vină și să ne explice ce se întâmplă cu sufletul tău când îi consumi produsele (indiciu: te mântuiești!).

Ora de religie nu îi face pe oameni mai buni, dacă ei erau răi înainte. Ora de religie doar retează spiritul critic al copiilor. Totul pentru ca zecile de mii de preoți și de biserici care au năpădit o Românie tot mai săracă să nu audă mâine întrebarea de care le e teamă:

Dar, de fapt, care e rostul vostru aici?”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente