Artiștii sunt invitați să inițieze proiecte în Apartamentul Deschis

boguselenush.blogspot com
Foto: Apartamentul deschis PC: boguselenush.blogspot. com

Artiștii din Moldova sunt invitați să înainteze propuneri de proiecte care pot fi realizate în Apartamentul Deschis de pe strada București din Chișinău. Proiectele vor fi susținute pentru implementare de către Asociația Oberliht.

În cadrul proiectului Chioșc, Asociația Oberliht invită artiștii din Moldova să înainteze propuneri de proiecte care ar putea fi prezentate drept o intervenție în Apartamentul Deschis.

Apartamentul Deschis, aflat pe strada Bucureşti a capitalei, este o replică funcțională a unui apartament de tip socialist, bazat pe ideea expunerii în public a spațiului privat al unui apartament limitat de standardele societății socialiste. Structura apartamentului, care constă dintr-un balcon acoperit cu ferestre din plastic, o cameră de zi, o bucătărie și o baie, cu deschiderile și transparența sa, definește identitatea proiectului Chioșc.

Organizatorii vor sprijini propuneri de proiecte care pot fi realizate în Apartamentul Deschis. Lucrările pot acoperi întregul spațiu folosind pereții, podelele, ferestrele, panoul iluminat și suportul de cărți poștale, depozitul dedesubt sau scuarul, dar ele pot fi încadrate doar într-o anumită parte a Apartamentului. Lucrările pot fi instalate pentru o perioadă de până la 30 de zile.

Puteți transmite propunerile de proiecte și un scurt CV până la data de 15 martie 2015 la adresa: [email protected]. Simțiți-vă liberi să trimiteți schițe, fotografii sau texte. În caz că proiectul va fi selectat, veți primi suport pentru realizarea lucrării în Apartamentul Deschis.

Pentru mai multe detalii, accesați apelul oficial.

Scopul acestui proiect este de a încuraja tinerii artiști să contribuie la transformarea scuarului de pe strada București într-un spațiu cultural deschis pentru inițiativele locuitorilor. Proiectul beneficiază de sprijinul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Fundației Culturale Europene și este realizat în parteneriat cu Direcția Cultură a Municipiului Chișinău.

Detalii despre proiect, găsiți și pe pagina de Facebook.

 

PC: chiosc.oberliht.com
PC: chiosc.oberliht.com
PC: 4:bp:blogspot.com
PC: 4:bp:blogspot.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente