OSCAR 2015: Eddie Redmayne și Julianne Moore sunt cei mai buni actori de la Hollywood

oscar2collage
Foto:Eddie și Julianne - cei mai buni actori PC: Twitter

Eddie Redmayne pentru rolul său din „Theory of everything” și Julianne Moore cu rolul din „Still Alice” câștigă premiile Oscar pentru cei mai buni actori în rol principal.

Eddie Redmayne în „The Theory of Everything”

Chiar dacă îl mai întâlnim pe Eddie în filme ca My week with Marylin, Mizerablii sau Jupiter Ascending, rolul său din The Theory of Everything este cel care l-a făcut remarcat ca actor și care i-a adus cele mai multe premii. Pe lângă primul său premiu Oscar, Eddie a mai câștigat: Globul de Aur pentru cel mai bun actor, SAG și BAFTA.

Julianne Moore în „Still Alice”

Începutul carierei o poartă prin New York City, unde, pentru a se întreține, sporește numărul ospătarilor. Debutul vine în serialul TV „As the world turns”, unde joacă un dublu rol pentru care primește Daytime Emmy Award. Vreme de 3 ani, face parte din distribuția acestui serial. Începutul anilor ’90 o fac, totuși, remarcată în roluri și filme mai notabile, întotdeauna în roluri secundare, totuși: „The hand that rocks the cradle”, „Benny and Joon”, alături de Johnny Depp. Succesul și recunoașterea vin odată cu rolul ei din „Short cuts”, cariera ei cunoscând din acel moment o turnură ascendentă.

În 1998, Julianne a fost nominalizată ca cea mai bună actriță în rol secundar pentru filmul Boogie Nights, în 2000, ca cea mai bună actriță în rol principal pentru filmul The End of the Affair. În 2003 a avut două nominalizări, pentru filmele Far from Heaven (rol principal) și The Hours (în rol secundar), dar nu a reușit să câștige niciunul din ele. Astfel, Oscarul din 2015 este primul din cariera actriței.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente