Miercuri va avea loc a doua tentativă de învestire a Guvernului

10981748_882514928437702_8681630211739458586_n
Foto:PC: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova se convoacă mâine în ședință plenară pentru a pune la vot învestirea noului Cabinet de miniștri în frunte cu Chiril Gaburici. Decizia a fost anunțată acum câteva minute, după ședința Biroului Permanent al Parlamentului, scrie Realitatea.md.

Ședința va avea loc cu începere la ora 14.00. Membrii Biroului nu au ieșit în fața presei pentru declarații.

Contactat telefonic, reprezentantul Partidului Liberal în Biroul Permanent, Valeriu Munteanu, a confirmat informația. Pe ordinea de zi a ședinței Legislativului va fi pusă doar chestiunea privind prezentarea de către candidatul desemnat la funcția de Premier, Chiril Gaburici, a Programului de guvernare și a listei nominale a candidaților la funcția de ministru.

Citește și „Investigația RISE: Vila de 7 milioane de lei și partenerii de afaceri ai lui Chiril Gaburici

Ulterior, Comisia juridică, numiri și imunități va prezenta raportul privind „Proiectul de hotărâre pentru acordarea votului de încredere Programului de activitate și a întregii liste a Guvernului”, care va fi supus votului.

Reamintim că aceasta este cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului, după încercarea de joi, 12 februarie, când Programul de guvernare propus de Iurie Leancă nu a întrunit numărul necesar de voturi. Atunci, pentru învestirea Cabinetului de miniștri au votat doar 42 de deputați ai Alianței pentru Moldova Europeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente