Iubitorii bucatelor gustoase, dar și amatorii de a le prepara au avut ocazia să se întâlnească la prima ediție a festivalului „Check IN Moldova”.
Restaurant Day este un carnaval gastronomic care face înconjurul lumii și se petrece în 64 de țări concomitent, iar doar pentru o zi sunt deschise aproximativ 1.700 de restaurante. Acest proiect este inițiat de o organizație non-profit din Finlanda, care încurajează gurmanzii din întreaga lume să deschidă propriul restaurant timp de o zi, locațiile fiind cât se poate de neobișnuite pentru un restaurant: acasă, oficiu, grădină, în stradă, parcuri, totul în dependență de imaginație și posibilități.
Un eveniment care a reunit sub același acoperiș bucate tradiționale moldovenești, cum ar fi: sarmale și plăcințele ca la bunica acasă, dar și delicii culinare din Franța, cum ar fi macarons, din Italia – tiramisu, din Japonia – sushi.
Pe lângă gospodinele cu mâini dibace, la carnaval au venit și cei care doresc să-și deschidă propria afacere culinară. Trei băieți sprinteni doresc să deschidă un mic restaurant cu mâncare tradițională americană, însă vor pune accent pe sănătatea acesteia. „Majoritatea acum consumă fast fooduri, noi însă propunem o alternativă sănătoasă. Preparăm hamburgeri după o rețetă specială și folosim doar ingrediente bio”, ne-au mărturisit băieții de la Smoke House.
Tânăra generație a venit cu aportul său. Astfel, elevii de la Colegiul Național de Comerț au pregătit o masă plină de delicatese. Aceștia au pus accentul mai mult pe dulciuri, alegerea fiind motivată prin dragostea față de aceste alimente.
În condițiile în care mâncarea nesănătoasă a intrat deja în rutină, iar organismul este suprasolicitat, alimentele naturale devin o strictă necesitate. Iată de ce, la taraba cu germeni de grâu, s-a format o coadă interminabilă de oameni care doreau nu doar să afle mai multe despre beneficiile acestui produs, dar și să-l guste.
Victoria Nonii