Echipa #diez își are sediul la Uniunea Scriitorilor. Fiind aici, nu am putut însă scăpa nici noi de noile trenduri. Oricum, un selfie cu un scriitor de pe Aleea Clasicilor e mai frumos decât un selfie în baie.
Astfel, în următoarea perioadă vă provocăm să faceți un selfie cu scriitorul preferat de pe Aleea Clasicilor și să împărtășiți cu prietenii voștri de ce anume vă place acel scriitor.
Pe Aleea Clasicilor sunt 28 de busturi, plus bustul lui Nicolae Iorga de lângă Biblioteca Onisifor Ghibu și bustul lui Aleksandr Pușkin, în total aveți 30 de fețe din care să alegeți.
Cel mai nou bust de pe alee e cel al lui Adrian Păunescu, instalat în 2011.
Aleea Clasicilor este un complex sculptural aflat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău. Pe ambele părți ale aleii sunt amplasate busturile din granit roșu ale clasicilor literaturii române și ale animatorilor politici notorii pentru Republica Moldova. Se cuprinde între bulevardul Ștefan cel Mare și bustul de bronz al lui Aleksandr Pușkin așezat pe o coloană de granit (lucrare de Aleksandr Opekușin, 1885). Aleea a fost construită și și-a primit numele în 1958 și, de atunci, a devenit una dintre principalele atracții turistice ale Chișinăului. La început, aleea era dotată cu 12 sculpturi (Alecsandri, Asachi, Cantemir, Creangă, Donici, Eminescu, Hașdeu, Hâjdeu, Milescu-Spătarul, Negruzzi, Russo, Stamati), însă după destrămarea Uniunii Sovietice acestora le-au fost adăugate busturile scriitorilor și poeților români și basarabeni, ale căror activitate nu era studiată în timpul regimului sovietic.
Echipa #diez a fost și i-a cunoscut mai de aproape pe toți acești scriitori: