Au fost reținute 5 persoane suspectate de importarea substanțelor psihotrope din Moldova

rolling-joint
Foto:PC: Zawaj.com

Angajaţii Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura Generală au anihilat o filieră bine organizată, specializată în traficul internaţional de haşiş.

Drogurile erau importate din Spania, o parte din ele fiind comercializate în Republica Moldova, restul în Federația Rusă, anunță Inspectoratul General al Poliției.

Astfel, după șase luni de filaj şi acţiuni de investigaţie, cinci persoane suspectate de implicarea în această filieră au fost reţinute de forțele de ordine. Unul dintre suspecți a fost anterior documentat pentru păstrare de droguri. La 4 februarie, curent, doi dintre bănuiți au fost surprinşi, în flagrant, transportând, prin intermediul coletelor din Barcelona în Chișinău, 100 de kg de haşiş.

Cercetările polițienești au stabilit că membrii grupului deconspirat activează de circa un an și aveau roluri bine determinate. Liderul și organizatorul filierei, în vârstă de 30 de ani, originar din Chișinău, era responsabil de tratative cu privire la tranzitul de droguri, în special haşiş şi marijuana obținută cu metodă hidroponică și pastile ecstasy din Spania în Republica Moldova.

Cel de-al doilea membru, un chișinăuian de 59 de ani, era responsabil de transportarea și însoțirea drogurilor din Spania. Hașișul era camuflat în cutii de praf de spălat.

Ceilalți trei membri, de 27, 29 și 45 de ani, originari din Chișinău, Soroca și Ialoveni, erau responsabili de camuflarea substanţelor narcotice și racolarea noilor membri. Tot ei erau cei care se ocupau de realizarea drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, la 4 și 5 februarie, curent, fiind efectuate percheziții în locuințele și mașinile suspecților, forțele de ordine au ridicat, în total, peste 100 de kilograme de hașiș, 200 pastile de ecstasy și peste 50 de pachețele de marijuana obținută cu metodă hidroponică.

Valoarea totală a drogurilor ridicate de la membrii reţelei este estimată, pe „piaţa neagră” din Republica Moldova, la suma de circa 4 milioane de lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 217/1 al. 4 l Cod Penal al RM „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Conform legislației, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani de puşcărie.

Poliţia continuă acţiunile operative, menite să depisteze căile şi metodele de introducere a drogurilor şi să identifice ceilalţi complici ai filierei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente