Singura alternativă a creării Alianţei Politice pentru Moldova Europeană (APME) dintre PLDM şi PDM era trimiterea ţării în noi alegeri anticipate care ar fi avut consecinţe extrem de negative pentru societate, a declarat joi, în cadrul unei emisiuni la postul N4, liderul democraților Marian Lupu.

El a explicat că cele două formaţiuni şi-au asumat în mod conştient această sarcină, extrem de complicată, mai ales în actualul context geopolitic, dar şi al crizei social-economice din Republica Moldova, transmite Timpul.

Marian Lupu a negat unele comentarii despre existenţa unei coaliţii tacite cu PCRM, spunând că nu este vorba de niciun fel de alianţă nici declarată şi nici nedeclarată cu PCRM. „O să vă convingeţi de aceasta în momentul în care parlamentul va începe activitatea”.

El a mai precizat că una din priorităţile APME va fi reforma şi depolitizarea justiţiei, iar pentru aceasta, va fi creat un grup de lucru care va propune soluţii, iar ulterior, cu sprijinul tehnic şi financiar al structurilor europene, va fi implementată această reformă.

În privinţa alegerii viitorului guvern, Lupu a declarat că atât PLDM, cât şi PDM vor încerca să convingă şi alte fracţiuni ca să-l voteze, pentru că, în caz contrar, riscul unor alegeri anticipate ar creşte enorm.