Membrii Consiliului Național al Elevilor din colegii și școli profesionale s-au întrunit la Chișinău

NXwQLMW
Foto: Consiliul Național al Elevilor, martie 2013 PC: Edu.gov.md

Peste 30 de elevi din colegii și școli profesionale participă în perioada 29 – 31 ianuarie la ședința Consiliului Național al Elevilor (CNE) din învățământul mediu de specialitate și secundar profesional constituit de Ministerul Educației.

În cele trei zile de forum, elevii vor lucra asupra regulamentului de creare și funcționare a consiliului elevilor din instituții și vor face schimb de experiență cu elevii mai multor instituții de învățământ din municipiu. Totodată, membrii CNE vor discuta cu reprezentanții Ministerului Educației și ai Centrului Național Anticorupție. De asemenea, elevii vor face o vizită de studiu la una dintre întreprinderile din Chișinău, unde se vor familiariza cu procesul de producere și managementul instituției.

Consiliul Național al Elevilor din învățământul mediu de specialitate și secundar profesional a fost creat de Ministerul Educației la începutul anului curent de studiu. Scopul acestuia este de a asigura dreptul la opinie și libera exprimare a elevilor. Astfel, Ministerul Educației are posibilitatea să obțină informații din prima sursă despre problemele cu care se confruntă sistemul educațional. În același timp, consiliul constituie o platformă prin care elevii pot să-și facă vocea auzită referitor la toate aspectele ce țin de activitatea instituțiilor de învățământ, precum și un mecanism prin care conducerea ministerului consultă opinia lor în elaborarea politicilor educaționale.

Cei 34 de membri ai CNE din colegii și școli profesionale au fost selectați de către o comisie în urma unui concurs național la care au participat 44 de elevi. Ei urmează să se întâlnească în patru ședințe pe parcursul anului de studii 2014 – 2015.

Un consiliu similar există și pentru elevii din gimnazii și licee.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente