Duminică, 25 ianuarie, cu începere de la ora 13:00, s-au adunat mai multe persoane în Piața Marii Adunări Naționale. Așa cum se aștepta, protestul a ieșit destul de pestriț și neuniform.
În piață s-au strâns, după o aproximare optimistă a echipei #diez, între 250 și 300 de persoane. Nucleul protestului a fost mișcarea Tinerii Moldovei, care au pregătit logistic piața cu megafon, pancarte cu „Jos Comuniștii” și persoane cu tricolor legat la mână pentru a avea grijă ca oamenii suspecți să nu provoace mulțimea.
În centrul masei de oameni se aflau persoanele unioniste, care luptă împotriva comunismului de când se știu și protestul a venit ca o oportunitate de a mai striga o dată „Jos Comuniștii”. Pe de o parte de afla Sergiu Mocanu (în partea spre Bodoni) și în cealaltă Alexandr Petkov (în partea spre Pușkin).
Simpatizanții Anti-Mafie au ținut tonul la „Jos Lupu! Jos Plahotniuc”, în timp ce reprezentanții Tinerilor Moldovei încercau să le explice că există microfonul liber și, dacă vor să zică ceva, o pot face.
În spate erau reprezentații mai puțin activi, vorbind între ei că „Igor, e de-a nostru, îi trebuie doar o echipă bună” sau persoane ca Alexandr, care spune că protestul de azi nu-l reprezintă. Acesta a ieșit pentru alte valori, iar de când a venit aude doar „Jos comuniștii”. Acesta a mai spus că nu va mai participa la aceste manifestații.
Mai erau alții care mai scoteau câte o replică, cum că de data asta nu-s comuniștii vinovați. În mulțime se puteau vedea câteva drapele ale Uniunii Europene și multe tricoloare.
De la protest nu au lipsit nici protestatarii fideli ca Frații Brega sau John Onoje.
În cadrul deschiderii protestului, reprezentantul Tinerilor Moldovei, care a spus că reprezintă societatea civilă, a lansat un manifest pe care participanții la protest îl semnau.
Acest manifest include următoarele revendicări:
#1. Excluderea Partidului Comuniștilor de la guvernare;
#2. Repunerea zonei dintre Prut și Nistru în drepturi prin realizarea unității naționale și susținerea dezvoltării acesteia;
#3. Formarea unei Coaliții pro-europeane;
#4. Instituirea unui Procuror General din străinătate;
#5. Instituirea unui Președinte al Curții Supreme de Justiție din exteriorul statului;
#6. Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2010 – 2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinovați de fraudă și încălcare a legislației;
#7. Retragerea imunității de deputat;
#8. Informarea obiectivă a populației privind cauzele situației social-economice actuale și soluționarea acestor probleme prin intermediul instituțiilor mass-media;
#9. Ridicarea nivelului de conștiință civică a populației și încurajarea unei atitudini proactive față de problemele cu care se confruntă oamenii în domeniilor lor de activitate, prin eliminarea constrângerilor de stat, reducerea lipsei de cunoaștere și eliminarea stereotipurilor de propagandă sovietică vizibile în rândurile cetățenilor RM;
#10. Inițierea unor campanii orientate să impună un model de progres social care să răspundă necesităților prezentului și direcționarea Republicii Moldova pe un traseu de dezvoltare multivectorială.