#diez vine cu următoarea provocare. De această dată, ne învăţăm să gătim o tartă delicioasă cu cremă de mere, care rămâne un deliciu pentru germani. Deseori, tarta cu mere este asociată cu tradiţionalul ştrudel nemţesc. Să vedem reţeta absolut delicioasă, fină, dar şi uşor de preparat.
Această tartă combină crusta crocantă cu textura fină a merelor. Vedeţi mai jos cum puteţi jongla cu ingredientele pentru a obţine această gustoşenie.
Ingredientele pentru blat:
# Unt – 150 g
# Smântână – 50 g
# Făină – 350 g
# Praf de copt – 1 linguriţă
# Zahăr vanilat – 1 pliculeţ
Ingredientele pentru cremă:
# Smântână – 200 g
# Zahăr – 150 g
# Gălbenuş de ou – 1
# Zahăr vanilat – 1 pliculeţ
# Făină – 3 linguri
Pentru umplutură:
# 4 – 5 mere (dulci sau acrişoare, nu contează)
Mod de preparare:
#1. Pentru blat e nevoie să topim untul, după care aşteptăm să se răcească.
#2. Într-un vas, amestecăm bine făina împreună cu praful de copt.
#3. Adăugăm deasupra untul, smântâna, zahărul şi amestecăm până se omogenizează întreaga masă.
#4. Punem aluatul pe tava unsă cu unt şi tapetată cu făină. Presăm întreaga masă pe toată suprafaţa tavei.
#5. Pentru crema de vanilie, batem cu mixerul oul şi gălbenuşul cu zahărul până se dizolvă.
#6. Adăugăm apoi smântâna, treptat, câte o lingură de făină şi zahărul vanilat pe măsură ce se omogenizează crema.
#7. Atunci când e gata crema, pregătim merele, le curăţăm de coajă, le scoatem cotorul şi le tăiem felii subţiri.
#8. Ornamentăm tarta cu feliile subţiri de mere în formă de cercuri (astfel, încât crema să pătrundă printre felii).
#9. Deasupra turnăm crema de smântână.
#10. Punem tarta în cuptorul încins la 180 – 200 grade şi lăsăm timp de 50 minute, până când crema se întăreşte puţin, iar aluatul se rumeneşte pe margini.
#diez vă doreşte poftă mare!
Irina Gurdila