(video) Un meteor a explodat deasupra României. Fenomen observat și în Moldova

sciencedump
Foto: PC: Facebook/ ScienceDump

Cerul de deasupra comunei Obrejița, România, a fost luminat puternic de un meteor care a explodat miercuri, la ora 3:05 dimineața.

Anume acest fapt se presupune că a avut loc noaptea trecută, pe 7 ianuarie, informează dcnews.ro. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere ale unei case din comună. În imagini se poate observa cum strada este luminată puternic câteva secunde, apoi sursa de lumină dispare.

Neștiind, probabil, despre ce este vorba, oameni din mai multe zone ale țării au scris pe internet că au văzut un „fenomen ciudat” pe cer. Datorită iluminării puternice, fenomenul a fost observat la zeci de kilometri în jur. Chiar și mulți internauți din Republica Moldova au observat cazul de noaptea trecută. „Meteorit? A mai văzut cineva? 03:06? Apocalipsa?”, a scris pe Facebook Dinu Bubulici.

„Văzut, în România sunt, și am văzut”, precizează Mihai Bolboceanu.

„A fost ceva deosebit, s-a meritat chiar să nu dorm noaptea aceasta. Așa ceva nu vezi în fiecare zi”, glumește Irisha Gherman.

Reamintim că în februarie 2013 un corp ceresc a explodat deasupra regiunii ruse Celiabinsk, din Urali, provocând pagube materiale și peste 1.000 de răniți din cauza „ploii” de cioburi de sticlă de la geamurile sparte de deflagrație, s-a îndreptat spre Pământ după ce traiectoria sa a fost schimbată în spațiu în urma coliziunii cu un alt asteroid, în urmă cu aproximativ 290 de milioane de ani, scrie jurnalul.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente