În curând se va redeschide cel mai mare site de torrente

shutterstock_55515283
Foto: PC: geo.ru

The Pirate Bay, cel mai mare site de torrente, care a fost închis la începutul lunii decembrie, se va redeschide.

The Pirate Bay se va redeschide, după ce a fost închis pe data de 9 decembrie. Data de relansare va fi 1 februarie, după cum se poate vedea pe pagina de start a torrent-ului, unde a fost afişat un ceas care arată cât timp mai e până la relansare, ne informează gandul.info.

Torrent-ele au fost vânate în permanenţă în ultimii ani, precum şi fondatorii, iar poliţia din Suedia a reuşit, în această lună, să găsească serverele domeniului şi să îl închidă.

„A avut loc o intervenţie asupra unei camere cu servere din zona metropolitană din Stockholm. Aceasta a fost realizată în conexiune cu încălcarea legii copyright-ului“, s-a rezumat şeful departamentului de poliţie să comenteze acţiunea. „De fiecare dată când închideţi Pirate Bay, ne vom înmulţi“, a declarat Bruno Kramm, preşedintele filialei din Berlin a Partidului Piraţilor, la scurtă vreme după incident.

Adresa de IP a acestui site – 178.175.135.122, conduce spre Chişinău, Republica Moldova, iar nameserverele TPB sunt controlate de binero.se, un registrar de domenii online din Suedia. Atenţie însă la accesarea site-ului, deoarece conţine cod de advertising şi rişti să ţi se umple browser-ul cu tot felul de reclame, scrie Wired. Poate sau nu să fie revenirea mult aşteptată a TPB şi în egală măsură poate fi o înşelătorie, în prezent se ştiu prea puţine detalii.

Domeniul mai afişază şi un şir de caractere codat în standardul AES (Advanced Encryption Standard). Ultima mare intervenţie a autorităţilor asupra The Pirate Bay s-a derulat în mai 2006, iar în ultimii ani, fondatorii au fost arestaţi. Totuşi, TPB a ajuns un simbol al libertăţii de circulaţie a culturii, informaţiilor şi cunoştinţelor online.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente