(foto) Marketing: „Reducerile” de sărbători din magazinele din Moldova

collageggg
Foto: Colaj #diez PC: Facebook/Curaj.tv

În timpul sărbătorilor mai ales, cei care vând diverse produse vor încerca să te ademenească cu prețuri cât mai avantajoase, cu promoții și reduceri care să te convingă că merită și trebuie să cumperi acea marfă (de la haine, până la alimente, etc).

Magazinele mari, cu multe filiale, cu siguranță au o persoană, probabil câteva, care se ocupă cu marketingul – știința și arta de a convinge clienții să cumpere. Însă, din câte se pare, unii angajați ai acestei meserii au chef de glume sau vin cu momeala, iar cumpărătorii, din neatenție, se lasă influențați și cumpără produsele, deși acestea s-au ieftinit fie cu un ban, fie chiar deloc.

 

 

 
Desertul din brânză cu piersici era vândut la prețul de 12 lei/bucată și 60 de lei pentru un kg. Acum, el poate fi procurat tocmai la un preț de 12 lei/bucată și 60 de lei pentru un kg. Reducere?
 

 
Suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, fiecare primește un cadou. Care-i cel mai „original” dar făcut unui bărbat – un set de șampon și gel. Unele magazine cunosc acest fapt și au făcut o mișcare, care urma să le aducă vânzări în plus. Astfel, un set cu produse igienice costa 232 lei și 70 de bani, ca apoi să se vândă cu 232 lei și 68 de bani.

Unii internauți i-au luat în derâdere, când au observat această imagine: „Reducere de doi bani – în tot sensul cuvântului”, comentează Adalia Zarzarelu. Cineva propunea să ceară restul la casă. „Cereți la casă 2 bani”, scrie Man Darinas.

Altcineva se arată nedumerit, cum poate fi un asemenea set atât de scump. „Da cine-i atât de cretin să dea pe un gel de bărbierit aproape 10£?”, adaugă Pripasu Flavius Mihail.

 

 
Este cel mai rece sezon al anului, organismul uman are nevoie de vitamine ca să reziste timpului de afară. Persoanele care se ocupă cu marketingul în acest magazin știu acest fapt, deci au făcut o promoție pentru mere. De la 11 lei pentru un kg, prețul a fost coborât până la 10,99 lei/kg. Sarcasmul internauților nu a întârziat să apară în comentarii: „Made in Moldova…”, scrie Neteda Vladimir. Un tânăr sfătuiește să cereți restul la casă. „În așa cazuri, TREBUIE PRINCIPIAL SĂ CERI BĂNUȚUL din 11 lei”, glumește Man Darinas.

 

 
Se pare că și în acest caz prețurile diferă. În imaginea din stânga este indicată suma de 40 lei și 67 bani. În dreapta fotografiei, același bon de plată, dar cu alt preț – 35 lei și 28 bani.

Cineva a confirmat că a întâlnit asemenea cazuri. „Noi am găsit la Iuvas tricouri care iniţial costau 70 lei, după care era lipit la fel ca în imaginea asta 80 lei, după asta 85”, precizează Diana Trifan.

 

 
Perioada sărbătorilor nu aduce mereu însă prețuri avantajoase și accesibile majorității populației din țara noastă. Zmeura o puteai cumpăra la un preț de 732 de lei pentru un kg. Au urmat zeci de comentarii piperate. „Prețul este în ruble?”, scrie Lesnoy Alexey, „Trebuie să cumpărăm până când nu le-au luat pe toate”, adaugă Vadim Scurtu. Un tânăr a fost mai dur în opinie. „Să stea acolo atâția ani”, precizează Slava Munteanu.

Tot în acest context, cine a mers la cumpărături, putea procura Afine, și acestea deloc ieftine.

 

PC: Facebook/Irina Shubina
PC: Facebook/Irina Shubina

 

Indiferent de perioada anului, ai grijă la prețuri și termenul de valabilitate, nu te lăsa influențat de niște cifre ori manevre ale celor care se ocupă cu marketingul. Ei sunt plătiți ca să te facă anume pe tine să cumperi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente