Astăzi va fi noaptea dintre ani. Noapte, pe care toți doresc să o memoreze prin artificii și poze. Însă nu uita, la sub – 20 de grade, frigul poate să cauzeze defecțiuni permanente aparatului de fotografiat.
Iată de ce, fii atent la sfaturile de mai jos și protejează-ți aparatul de fotografiat cât mai bine posibil.
#1. Lasă-ți aparatul de fotografiat acasă pe timpul friguros.
#2. Dacă nu dorești să îndeplinești sfatul de mai sus… bine! Începem cu utilul – îți indicăm să iei o baterie în plus. Căderile bruște de temperatură cu 10 grade îți vor înjumătăți viața bateriei aparatului tău de fotografiat, iar atunci când vei dori să faci poze uluitoare ale bradului de Crăciun sau ale artificiilor, vei vedea că rămâi fără „putere”.
#3. Pentru a prelungi viața bateriei, deconectează toate funcțiile ce nu sunt necesare la moment – flash-ul, stabilizatorul de imagine, LCD screen și chiar focusarea auto, dacă este posibil. De asemenea, ține bateria în plus în buzunarul din dosul gecii tale. Când schimbi bateriile, pune-o pe cea anterioară în același buzunar și vei vedea că, după ce s-a încălzit o perioadă, va putea fi utilizată din nou.
#4. E foarte important să-ți protejezi aparatul de procesul condensării. Știi cum are loc – atunci
când ieși dintr-un mediu cald afară, pe timpul rece și invers. Iată de ce urmează câțiva pași simpli pentru a reduce condensarea. Încearcă ca schimbul de temperatură să fie gradual. Spre exemplu, lasă-ți aparatul de fotografiat în garaj sau la balcon cu o oră înainte să ieși, pentru ca acesta să aibă timp să se ajusteze condițiilor de frig. Nu uita să scoți bateria în acest timp de „răcire graduală” a aparatului de fotografiat.
Un alt tip important – după ce faci poze în frig și intri într-o încăpere caldă și vice-versa, nu conecta și nu utiliza aparatul de fotografiat cel puțin o oră. Evident, scoate bateria. Însă dacă nu urmărești sfaturile anterioare, să știi că procesele de condensare îți vor afecta componentele electronice și vor lăsa urme pe partea interioară a obiectivului.
#5. Ține aparatul de fotografiat într-o geantă căptușită cu materie moale. În cazul în care cazi, scazi riscul de a strica elementele din plastic și de sticlă ale aparatului. Fii sigur că scoți aparatul de curelușa camerei, întrucât aceasta poate să alunece dacă o scoți trăgând-o de kit, mai ales dacă ai mâinile reci sau mănușile ude.
#6. În nici un caz nu ține camera pe gât sub scurtă când nu faci poze. Căldura de sub scurtă poate cauza procese de condensare, întrucât aparatul de fotografiat a fost ținut pe timpul rece și a înghețat un pic.
#7. Ai grijă de tine! Da, aparatul de fotografiat trebuie protejat, însă există riscul ca tu să îngheți mai repede și să te „stingi” mai rapid decât aparatul. Mănâncă bine, îmbracă-te cu haine calde, bea o ciocolată fierbinte și ai grijă de starea ta de sănătate.
Echipa #diez vă urează un sincer la mulți ani și distracție plăcută în noaptea de Revelion!