Cel mai valoros startup din lume se află în China

xiaomi
Foto: Xiaomi a devenit cel mai valoros startup din lume, PC: makeuseof.com

Cel mai mai mare producător din China, Xiaomi, a confirmat luni, 29 decembrie, că a adunat 1,1 miliard de dolari SUA în urma unor sume masive de bani investite în companie.

Astfel, Xiaomi a devenit unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume, transmite Mashable. Președintele și fondatorul companiei – Bin Lin, fiind mulțumit de rezultate, a promis utilizatorilor săi să aducă inovația în mâinile tuturor, cu scopul de a produce dispozitive de calitate înaltă și extrem de performante.

Mai devreme, în 2014, Xiaomi aproape că întrecuse Samsung la capitolul producerii smartphone-urilor de top în China, în mare parte din cauza „limitelor de preț agresive” și „marketingului targetat” al ulterioarei companii.

La momentul actual, Xiaomi deține locul trei în lume după cantitatea producției de smartphone-uri, înaintea lui fiind Samsung și Apple.

Deocamdată, compania se bucură de succes peste hotarele Chinei, deși în SUA brandul rămâne a fi relativ necunoscut. Fondurile masive adunate acum o zi vor putea schimba multe în soarta Xiaomi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente