22 de deputați vor trebui să facă o alegere până pe 8 ianuarie

10805709_854596777896184_7661793799803390057_n
Foto: PC: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

22 de deputaţi din noul legislativ vor trebui să aleagă între mandatul de parlamentar şi funcţia incompatibilă cu acesta.

Termenul limită este 8 ianuarie, la 30 de zile de la data validării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională, a declarat pentru IPN secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Andrei Volentir.

Printre deputaţii PSRM sunt 6 persoane care deţin funcţii incompatibile cu mandatul de parlamentar. Este vorba de administratori sau directori de SRL-uri. PLDM are o persoană cu funcţie incompatibilă – un preşedinte de raion. În fracţiunea PCRM sunt 5 persoane care vor trebui să decidă dacă rămân parlamentari sau îşi păstrează funcţia deţinută – un preşedinte de raion, doi primari, un vicepreşedinte de raion şi un redactor-şef la un ziar.

Vezi aici lista celor 101 deputați din actualul Parlament al Republicii Moldova.

În PDM sunt 3 persoane. Este vorba de un primar, un vicepreşedinte al Adunării Populare din Găgăuzia şi un preşedinte de raion. Cei mai mulţi deputaţi care vor trebui să facă o alegere până pe 8 ianuarie sunt la PL, 7 la număr. Printre ei e şi primarul capitalei, câţiva şefi de direcţie la Primăria Chişinău şi câţiva directori de SRL-uri.

Vezi aici cine sunt cei mai tineri deputați din actualul Legislativ.

Pe această listă nu sunt incluşi actualii miniştri în exerciţiu, care şi-au încheiat mandatul şi rămân să activeze doar până la învestirea noului guvern.

Potrivit Codului Electoral, deputatul care se află în unul din cazurile de incompatibilitate de funcţie va demisiona, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului, din funcţia incompatibilă cu mandatul de deputat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente