(video) Urare de Crăciun desenată pe nisip de la tânăra artistă Ana Munteanu

anamunteanu
Foto: Artista Ana Munteanu ne-a urat un Crăciun Fericit. PC: captură foto YouTube

Tânăra artistă Ana Munteanu a realizat o adevărată poveste pe nisip, vestind sărbătorile de iarnă și urând un Crăciun Fericit!

Desenul pe nisip evoluează într-un basm emoționant, ce redă istoria darului de Crăciun, a sentimentelor ce ne copleșesc în această perioadă și nevoia de căldură sufletească și persoane dragi alături.

Pe contul său de YouTube, Ana Munteanu a scris: „Istoria pe care am redat-o în nisip este, de fapt, un sumar al gândurilor care mă copleșesc în perioada sărbătorilor de iarnă.

Crăciunul este o sărbătoarea cu o semnificație mai deosebită pentru mine. În această perioadă, în societate, există un accent pronunțat pe tot ceea ce reprezintă tradiționalul și relațiile interumane, relații părinți-copii, familia. Dar ce facem atunci când familia nu există, sau, dacă există, nu e cea mai reușită. Cineva a spus că de Crăciun nu e important cadoul, ci prezența lui. Anume acest lucru și am încercat să îl reprezint.

Laitmotivul acestei istorii este darul și călătoria lui. Apariția lui în fața unui bătrân îi dă viață și îl face să perpetueze sentimentul de bine mai departe – unei bunici fără nepoți sau unor copii fără casă.

În final, am încercat să spun că singurătatea poate fi nu doar un sentiment distructiv, dar și unul pozitiv, pentru că are capacitatea de a uni oamenii care au nevoie de cineva, pentru a ști că nu sunt singuri pe lume. Sper că cel puțin de Crăciun aceste sentimente să iasă la suprafață și să-i facă pe oameni să schimbe ceva, să facă viața cuiva mai bună, să descopere un sens în viața pe care o au, să simtă valoarea pe care o au, să fie mai generoși, mai sinceri, mai buni.

Iar cadoul este diferit pentru fiecare. Un adevărat cadou are, în primul rând, o valoare spirituală.

Eu nu sunt un om care are capacitatea să exprime pe deplin sentimentele care mă copleșesc uneori, pentru mine este mult mai simplu să le reprezint prin desen. Îmi pare complicat să aleg cuvinte atunci când tot ce am în suflet sunt emoții.

Sper că această felicitare de Crăciun să-l facă pe privitor să se întoarcă la persoana care stă alături de el, să-i mulțumească că există și să-i dăruie un zâmbet.”

Te invit să te scufunzi și tu în frumoasa poveste de Crăciun, realizată de Ana Munteanu:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente