Fiecare an este plin de schimbări frumoase și continue, mai ales în domeniul tehnologiilor informaționale. Însă nu putem nega faptul, că unele produse odată și odată își găsesc sfârșitul neașteptat sau neplăcut.
Iată care sunt cele 10 produse tehnologice, puse în topul portalului Mashable, care în anul 2014 și-au pierdut rostul sau, pur și simplu, au fost scoase din uz din motive personale.
#1. iPod Classic
Din punct de vedere istoric, această mișcare era demult așteptată. Acum, utilizatorii Apple au posibilitatea să procure un iPod touch, produs care poate fi cu greu diferențiat de vechiul iPhone, însă stă la baza categoriei de playere muzicale.
#2. Aplicația Facebook Poke
În Silicon Valley circulă așa o legendă: dacă Facebook nu te poate achiziționa, el te va copia. Aceasta poate fi atribuită unui număr impunător de aplicații lansate recent pe Facebook, cea mai evidentă fiind Poke. Această încercare este văzută drept o metodă de a copia bine-cunoscutul Snapchat, însă aplicația a eșuat într-un sfârșit. Între timp, Snapchat a refuzat să fie achiziționat de către Facebook la un preț de 3 milionane de dolari SUA, însă a primit investiții din alte părți, iar la moment, compania este valorificată la aproximativ 10 milioane de dolari.
#3. MSN Messenger
Începutul sfârșitului a fost în 2011, când Microsoft a cumpărat Skype-ul. Deși intenția de a închide Windows Live Messenger, cunoscut sub abrevierea MSN, trebuia să fie executată încă în 2012, vechiul serviciu de mesagerie încă a mai supraviețuit cumva în China până în acest an. Pentru utilizatorii old school de MSN, sfârșitul aplicației a fost acompaniat de numeroase amintiri ale chat-urilor târzii.
#4. Orkut
Orkut a fost primul experiment major al Google-ului în crearea unei rețele de socializare. La lansare, eșuase în SUA, însă a fost popular în Brazilia. În 2010, Orkut a fost chiar mai popular decât Facebook-ul, până Mark Zuckerberg a adăugat Brazilia în lista sa de cuceriri ale anului 2011.
Totuși, Orkut a fost închis din cauza unei alte platforme create în cadrul companiei sale și anume Google+.
#5. Studiourile de distracție Xbox
Xbox Entertainment Studios au fost închise brusc, motivul fiind concedierea temporară a 18 mii de angajați.
#6. Windows XP
Deși decizia Microsoft de a nu mai sprijini Windows XP a fost făcută cu scopul de a-i învăța pe vechii utilizatori să iubească noul Windows 8.1, aceasta pierde din entuziasm, odată ce multe persoane consideră schimbarea radicală și lipsită de necesitate.
De fapt, oficialii chinezii au folosit în mod tacticos această oportunitate pentru a interzice oficial Windows 8 în țara lor, întrucât aceștia creează propriul sistem de operare, care va concura cu cele de la Microsoft, Androidul de la Google și OS X de la Apple.
#7. Justin TV
Dacă nu ai utilizat niciodată Justin TV, atunci nici nu ai fi putut intui că această platformă conținea numeroase sub-rețele de emisiuni ilegale. Pe Justin TV ai fi putut găsi canale TV care difuzau 24 de ore din 24 Star Trek, canale istorice, precum și posturi TV care difuzau filme actuale și clasice, necesare audienței. L-ai fi putut percepe drept un torrentsmd în transmisiune directă.
#8. Revista Macworld
Editarea revistei Macworld, venerabilei publicații care acoperea toate subiectele despre și cu Apple de-a lungul anilor, a luat sfârșit în septembrie 2014. Deși editorul revistei a promis să mențină pagina web, varianta printată va dispărea odată cu un număr enorm de angajați. Acest anunț a fost făcut public după importantul eveniment de lansare a smartphone-urilor iPhone 6 și iPhone 6 Plus.
#9. Nokia X
Microsoft a decis să nu mai producă varianta Android a telefoanelor Nokia. Astfel, produsele Android care conduc în Windows sunt seria Lumia. Această mișcare a fost făcută cu scopul de a concentra eforturile companiei în producerea masivă a telefoanelor mobile accesibile și de a se focusa pe aplicațiile Windows Universal.
#10. Flappy Bird
Istoria acestui joc a fost extrem de scurtă, însă a demonstrat că duetul dintre viral și succes nu este mereu binevenit. Jocul a fost creat în Vietnam, iar în februarie a fost închis definitiv. Bineînțeles că o mulțime de imitatori au încercat să fure ideea, însă nu au reușit să atragă același interes al publicului țintă. Plus, o mulțime de gameri au profitat de această ocazie, vânzând la prețuri exorbitante telefoanele care conțineau acest joc. Lansarea de mai târziu a aplicațiilor Flappy Bird Family pentru Android a fost umbrită de auto-distrugerea primului și captivantului joc.