Politicienii comentează de ce durează atât de mult negocierile

32038
Foto: PC: infomoldova.net

Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ şi preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, acuză Partidul Liberal de tergiversarea negocierilor pentru formarea coaliţiei de guvernare. Acuzaţiile au fost lansate în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Valeriu Streleţ a declarat că are impresia că PL nu-şi doreşte să participe la guvernare şi se vrea în opoziţie. „Cred că PL îşi pregăteşte platforma pentru o eventuală opoziţie” . Reprezentantul PLDM a mai comunicat că, probabil, negocierile nu vor fi finalizate până la finele anului, deoarece abordările sunt complexe şi nu se va mai risca pentru a comite aceleaşi greşeli ca în coaliţiile anterioare. Potrivit lui Streleţ, experţii celor trei partide urmează să negocieze asupra unui plan din 12 capitole.

Şi Dumitru Diacov consideră că PL şi-ar pregăti teren pentru a merge în opoziţie şi susţine că negocierile nu se vor finaliza în timpul apropiat. „Şi noi ne facem griji la fel ca întreaga societate, în condiţiile când ţara este guvernată de un guvern în exerciţiu şi nu avem un parlament funcţional. Dar avem nevoie ca alianţa să poată lucra patru ani şi nu avem dreptul să repetăm greşelile anterioare”, a punctat Diacov.

În replică, liberalul Valeriu Munteanu a declarat că PL doreşte să participe la guvernare în coaliţia proeuropeană, însă colegii de coaliţie ar trebui să îndeplinească şi unele condiţii ale PL. „Există mai multe probleme care ridică semne de întrebare şi asupra cărora trebuie să punem punctual pe „i”. Este vorba de problema concesionării aeroportului, mecanismul de alegere a şefului statului şi comasarea instituţiilor ministeriale. Numărul ministerelor trebuie redus de la 16 la 13, iar agenţiile – desfiinţate şi reorganizate în departamente în cadrul ministerelor de profil. Astfel „Moldsilva” să fie inclusă în cadrul Ministerului Mediului, Biroul Relaţii Interetnice – la Ministerul Culturii. Optăm şi pentru comasarea vămii cu fiscul”, a dezvăluit Munteanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente