(infografic) Salarii mai mici cu 2 mii lei pentru cei din IT în luna octombrie

Specialiști-IT-în-AFI-Park
Foto: PC: Victorkapra.ro

Biroul Naţional de Statistică informează că, în luna octombrie 2014, câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 4309,5 de lei, înregistrând o creştere cu 13,8% faţă de luna octombrie 2013.

În sfera bugetară, câştigul salarial mediu a constituit în luna octombrie curent 3798,6 de lei. În sectorul economic (real), câştigul salarial a înregistrat 4519,3 lei. Indicele câştigului salarial real pentru luna octombrie 2014 faţă de luna octombrie 2013 (calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal brut şi indicele preţurilor de consum) a fost de 108,6%.

Potrivit BNS, angajații din IT și comunicații sunt cei mai bine plătiți moldoveni. Câștigul salarial mediu al lucrătorilor din această sferă a constituit, în luna octombrie curent, 8246,9 de lei, cu 2.297,7 de lei mai puțin, comparativ cu luna septembrie curent. Aceștia sunt urmați de lucrătorii ce prestează servicii în „Activități financiare și de asigurări”, care au ridicat salarii de până la 7382,0 de lei.

Cel mai mic salariu mediu, în Republica Moldova, l-au primit lucrătorii din domeniul artei și cei, care se ocupă cu activități de recreere și de agrement. În particular, în octombrie 2014, acesta a fost de 2835,3 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente