(foto) Petrecere surpriză de ziua lui Alexandru Bodean, oferită de prieteni

DSC_7784
Foto: Alexandru Bodean alături de prieteni și familie

Alexandru Bodean, tânărul din Moldova care a suferit un atac cerebral în această vară, în timp ce se afla în SUA, își sărbătorește ziua de naștere.

Istoria nefericită a lui Alexandru Bodean, tânărul care a plecat în vara acestui an în SUA prin intermediul unui program studențesc și a suferit acolo un atac cerebral, a fost intens mediatizată și a sensibilizat foarte multă lume, atât din țară, cât și din afară. Astăzi Alexandru, revenit în țară după trei luni de tratament în SUA, înfruntă curajos viața și muncește zilnic pentru a reveni la o viață normală. Datorită suportului a sute de persoane, a familiei și prietenilor, dar și a optimismului și voinței care-i sunt caracteristice, el își continuă calea spre recuperare. Cu toate acestea, doar cei apropiați lui Alexandru știu că cel mai mult acum, el are nevoie de comunicare vie cu prietenii și susținătorii lui.

Ziua de marți, 16 decembrie 2014, este o zi foarte importantă în viața lui Alexandru, pentru că și-a sărbătorit ziua de naștere. A atins vârsta de 21 de ani, o vârstă care pentru mulți tineri este doar o continuare logică a vieții. Pentru Alexandru, însă, acestă vârstă este o victorie, un nou început în calea lui spre revenirea la o viață normală – o viață integrată în societatea noastră, printre noi.

La ora când Alexandru avea programată o ședință cu kinetoterapeutul, mai exact ora 10:00, prietenii pe care și-a dorit să-i vadă, membri ai familiei și echipa centrului de reabilitare, l-au întâmpinat pe omagiat cu baloane și poze care îl reprezentau pe Alexandru în proces de recuperare, un tort personalizat și multă voie bună, împânzită, bineînțeles, și de emoții pe alocuri. Alexandru, a fost plăcut surprins, și chiar dacă comunică cu greu și nu vede aproape deloc, a făcut atmosferă de sărbătoare și și-a distrat invitații. Mai mult decât atât, tânărul a demonstrat că problemele de sănătate nu-i știrbesc din personalitate, fiind în continuare carismatic, plin de viață și cu un fin simț al umorului.

Tatăl lui Alexandru, Veaceslav Bodean, ne-a povestit că Alexandru s-a trezit cu dispoziție bună dis-de-dimineață, pentru că știa că este ziua lui de naștere, a fost felicitat acasă de familie și de rude la telefon și a venit la centrul de reabilitare, ne bănuind nimic din ceea ce avea să i se întâmple. Cu părere de rău, din cauza problemelor de vedere nu a văzut tot ceea ce i s-a pregătit, dar a rugat să i se păstreze pozele și înregistrările video pentru când se va însănătoși.

Maxim Belenkii, medicul kinetoterapeut al lui Alexandru, a relatat: „Când a venit la Neokinetika, Alexandru era foarte slăbit, nu avea forțe în picioare, mâinile și picioarele îi erau spasmice, nu se deplasa deloc, avea o rezistență foarte slabă. Peste aproximativ două săptămâni de tratament cu diferite mijloace, ca electrostimularea, neuro-moove, Alter G, diferite tehnici și metode de tratament, exerciții terapeutice, lui Alexandru a început să-i revină forța și rezistența și a început să se deplaseze cu ajutorul specialiștilor – mai întâi trei, iar la moment are nevoie doar de unul care să-l sprijine. Credem că în curând, la cât de sârguincios este, el va începe să meargă de sine stătător. Alexandru este probabil cel mai vesel și zâmbitor pacient al centrului, ceea ce-i motivează și pe specialiștii care lucrează cu el. Din partea echipei Neokinetica, îi doresc foarte multă sănătate, să fie la fel de pozitiv și optimist și sperăm ca în jumătate de an să-l vedem cum ne pășește pragul singur, fără ajutorul cuiva”.

Vasile, coleg de liceu cu tânărul, a menționat că: „Alexandru este un exemplu pentru toți, fiindcă este o persoană puternică și un adevărat luptător. Astăzi i-am urat lui Alexandru multă sănătate, fiindcă de ea are cea mai multă nevoie acum, și l-am încredințat de suportul nostru – al tuturor colegilor care nu au putut să vină astăzi”. Iar Maxim, un alt coleg de liceu, s-a arătat nerăbdător să-l revadă cât mai curând pe Alexandru la distracțiile pe care le făceau împreună.

 

DSC_7609

DSC_7627

DSC_7617

DSC_7655

DSC_7740

DSC_7700

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente