Puţini cunosc că unele branduri mondiale precum United Colors of Benetton, Versace, Calvin Klein, Penny Black, Armani, Trussardi, Moncler sunt cusute şi în Moldova.

La Hânceşti se produce brandul United Colors of Benetton. „Producem de mai bine de un an pentru piaţa europeană. Lucrăm în regim de perfecţionare activă. Din piese separate ce sunt aduse de la alte fabrici, noi asamblăm pulovere. Ulterior, în altă parte, le sunt cusute etichete şi sunt pregătite pentru a fi scoase în vânzare”, a spus Sergiu Malai, directorul întreprinderii Maglia Est SRL.

Pe interiorul hainelor asamblate la fabrica din Hânceşti se lipeşte şi eticheta „produs în Republica Moldova”. „Chiar în această toamnă am văzut în vânzare la Chişinău pulovere made in Moldova. Suntem primii din grupul Benetton care am pus pe interiorul producţiei o asemenea inscripţie”, a mai adăugat Sergiu Malai. Marea majoritate a confecţiilor se duce însă pe pieţele occidentale. Această făbricuţă mică, cu aproximativ 50 de angajaţi, primește comenzi de 35-40 de mii de pulovere, scrie adevarul.ro.

Potrivit datelor oficiale, şi alţi producători locali au cusut sau mai lucrează la comanda unor mărci celebre. Astfel, Artizana a lucrat pentru Versace, Max&Co, Calvin Klein, Penny Black, Byblos. Odema din Tiraspol a produs pentru Armani, Trussardi, Moncler. Portavita a cusut tricotaje pentru reţelele de magazine Naf Naf, Primark, Tesco, DIDI. Tricon din Cahul confecţionează haine pentru Max Mara, Max&Co, Penny Black şi Basler.