S-a lansat un roman de dragoste, ce pulsează în ale lui pagini scene fierbinți ce intrigă și captivează cititorul. Este vorba despre cartea „Regina Nopții”, scrisă de Lilia Calancea, deținătoarea unui blog accesat de mulți moldoveni.
Visul cel mai îndrazneț al Liliei Calancea, din acest an, a fost să publice o carte, dorință care i s-a realizat la data de 12 decembrie curent, în incinta Bibliotecii Municipale „Bogdan P. Hașdeu”. Scriitoarea a comentat în acest sens, pe blogul ei: „S-a împlinit un vis! 12.12.14 va rămâne o zi istorică în destinul meu”.
Deși ar fi putut să publice cartea pe blog, Lilia a zis că, din curiozitatea de a-și vedea pe viu cititorii, a hotărât să organizeze o lansare „ca la carte”. „Romanul ăsta e o declarație de dragoste pentru Grecia. Pe urmă vine intriga, protagoniștii. Personajele nu există în realitate, eu le-am creat, împrumutând calități pe care le-am întâlnit în viața reală, cum ar fi generozitatea soțului meu, pe care am cultivat-o în protagonistul masculin.”
Ideea scrierii a zvâcnit într-o seară, când stăteam pe pragul casei soacrei mele și am simțit mireasma unei plante cățărătore cu flori mici și albe, în formă de steluțe, pe nume „Regina Nopții”. Atunci m-am gândit cum aș putea eu să transform toată feeria și magia unei seri de vară într-un text, cu o istorie de dragoste.”
„Am fost tentată să renunț, în perioada de redactare a textului, pentru că aveam impresia că româna mea nu e destul de bună, eu, practic, nemaivorbind-o de 10 ani, timp în care am locuit și locuiesc în Bruxelles.”
Sala a fost arhiplină, un număr mare de admiratori venind anume pentru acest eveniment. „O citesc pe Lilia deja de câțiva ani, pe blogul ei și, din curiozitate, am venit să văd despre ce este cartea și să o admir pe ea în realitate”, menționează Veronica Eșanu.
„Tema erotică este una interesantă, atractivă și neexplorată până acum în Moldova, fapt care m-a atras și m-a determinat să aloc seara de vineri acestei lansări”, zice Natalia Sarioglo.
„Regina Nopții” este un roman de dragoste ce se citește foarte ușor, datorită talentului de povestitoare a Liliei Calancea, a momentelor ce îți aduc zâmbetul pe buze, dar și a contrastelor între iubire și despărțire, fericire și tristețe, viață și moarte. Din lectura romanului, bărbații ar putea învăța cum să aprecieze o femeie, cum trebuie să lupte pentru dragostea sa și cum să colecteze memorii, nu lucruri.