Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” a încununat întregul proiect cu un concert şi un meci amical de fotbal sub sloganul: „Să trăim o viaţă activă şi fără violenţă.”
Seara de 9 decembrie a avut o conotaţie deosebită, marcând încheierea celor 16 zile în care s-a desfăşurat un program complex de activităţi, ele fiind încorporate în matricea de acțiuni ce promovează non-violenţa în relațiile interpersonale și în viaţa de familie.
În cadrul evenimentului, a avut loc un minicampionat de fotbal, în care au jucat echipe mixte compuse din membrii formației BRIO SONORES, ONG-Voluntari, Polițiști, Femei judocane, Sportivi de performanță, reprezentanții OSCE, UN WOMEN, OIM, GENDER-CENTRU, Centrul LA STRADA, FONDUL PROVOCĂRILE MILENIULUI și alte persoane care au dorit să celebreze o viață fără violență.
Cei care au deschis această manifestație, au fost cei de la BRIO SONORES, încântând publicul şi animând atmosfera în acelaşi timp. A urmat tragerea la sorţi a membrilor fiecărei echipe şi, în urma selectării, s-a încins meciul.
Între reprize, Veceslav şi Victoria Ştefăneţ au avut un recital de vioară, interpretând o piesă vivace. Şi, la finalul celei de-a doua reprize, cel mai puternic om din Moldova, Sergiu Mârzenco, şi-a etalat abilităţile fizice, ridicând o sferă din piatră de 110 kg şi mergând cu un sac cu aceeași greutate în braţe, de-a lungul terenului.
Atmosfera de la Manejul de Atletism a culminat cu alte piese cântate de cei de la BRIO SONORES, aceştia urându-le Sărbători Fericite organizatorilor, tuturor participanţilor şi suporterilor, de altfel.
Întrebaţi fiind ce anume i-a determinat să susţină evenimentul, băieţii au comentat: „Desigur, optăm pentru o viaţă fără violenţă şi am fost plăcut surprinşi, când am fost invitaţi aici. Susţinem cu tot sufletul tot ce s-a desfăşurat aici”.
BRIO SONORES a venit şi cu un îndemn în acest context: „Dragi prieteni, preţuiţi viaţa, iubiţi-vă şi nu uitaţi, că cei de lângă voi au nevoie de sprijinul vostru. Violenţa manifestaţi-o față de minge, nu faţă de femei!”.
Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, iniţiată în 1991, cuprinde perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, începând cu Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi finalizând cu Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, fiind stabilită o conexiune simbolică între eradicarea violenţei împotriva femeilor şi drepturile omului. În Republica Moldova, activităţile Campaniei au fost organizate de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii, Misiunea OSCE în Moldova, UN Women, OIM, Gender-Centru, Centrul La Strada, Fondul Provocările Mileniului.