(video) Curtea de Apel a exclus „Patria” lui Usatîi din cursa electorală

lukashenko
Foto: PC: ru1.md

Judecătorii Curții de Apel au examinat proiectul de hotărâre al CEC prin care s-a cerut ca partidul lui Renato Usatîi să fie scos din cursa pentru parlamentare și a dat verdictul.

Aceștia au decis excluderea din cursa electorală a Partidului Politic „Patria” (PPP), din care face parte Renato Usatîi. Hotărârea poate fi atacată, în termen de trei zile, la Curtea Supremă de Justiție.

Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chișinău a mai decis că mijloacele financiare provenite din afara țării, folosite în campania electorală de către Partidul „Patria” vor fi confiscate. „Mijloacele financiare din străinătate, 8.158.506 lei, utilizate intenționat de concurentul electoral partidului politic „Patria” pentru finanțarea alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 se confiscă și se fac venit la bugetul de stat”, au decis magistrații.

După pronunțarea deciziei de către judecători, Renato Usatîi, consideră această decizie drept un „circ” şi „o comandă politică” şi a declarat că va contesta decizia Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie. Liderul partidului „Patria” nu a exclus că va organiza acţiuni de protest, însă a anunțat că va oferi mai multe detalii după decizia finală a CSJ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente