Cinci voluntari ai Partidului Socialiștilor Europeni au venit să facă schimb de experiență electorală cu PDM

socialist
Foto: Membri ai Partidului Socialist European/foto simbol PC: youth-guarantee.eu

Cinci voluntari, tineri activiști ai Partidului Socialiștilor Europeni (PES), au fost selectați dintr-o listă de aproximativ 50 de aplicanți, care și-au exprimat dorința de a veni în Republica Moldova, pentru a face campanie electorală împreună cu reprezentanții Partidului Democrat.

„Activiștii PES au o organizație foarte numeroasă, care cuprinde grupuri de activiști, de simpatizanți și membri ai Partidelor Socialiste și social democrate din întreaga Europă. Este un grup, care în premieră este prezent în Republica Moldova. Este practic prima vizită a unui grup de activiști PES în Republica Moldova, venit cu scopul de a învăța despre țara noastră, despre felul cum facem noi campanie electorală. Partidul Democrat este membru observator al Partidului Socialiștilor Europeni, planurile noastre de viitor includ și crearea unui grup al voluntarilor PES aici, în Chișinău”, a declarat Oleg Țulea, vicepreședinte PDM, în cadrul conferinței de presă de prezentare a celor cinci voluntari.

Cei cinci voluntari reprezintă:

#1. Partidul socialist din Spania
#2. Partidul Socialist din Austria
#3. Partidul Social Democrat din Germania
#4. Partidul Socialist din Belgia
#5. Partidul Socialist din Franța

Pe parcursul a următoarelor câteva zile, voluntarii PES vor merge împreună cu activiștii Partidului Democrat la întâlniri electorale, la diverse evenimente de campanie, pentru a observa mersul campaniei electorale, pentru a afla câte ceva nou despre o țară ca Republica Moldova, pe care toți dintre acești tineri o vizitează prima dată. Dar fiind și o oportunitate pentru ei să transmită un mesaj important din partea unei structuri europene, care promovează valorile și principiile social-democrației europene.

„Sunt bucuros, de altfel, să mă aflu aici, în Republica Moldova. Sunt foarte interesat de politica din Estul Europei. Nu în ultimul rând pentru că am și colaborat și am fost asistent al unui membru al Parlamentului European, român în acest caz, și deci am avut posibilitate să cunosc mai îndeaproape aceste țări. Cred că este important, noi ne aflăm astăzi aici, în Republica Moldova, ca să asistăm campania Partidului Democrat și eu în calitatea mea de membru al Partidului Socialist Francez, de altfel și membru al Partidului Socialiștilor Europeni, cred că este important și sunt bucuros să mă aflu aici, ca să ajut colegii democrați din Moldova”, a spus Nicolas Gruet, membru al Partidului Socialist din Franța.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente