Vlad Plahotniuc în prestigioasa publicație Europolitics: La alegerile din Moldova se vor înfrunta forțele stabilității cu extremiștii

Vlad-Plahotniuc1
Foto: Vlad Plahotniuc, PC: moldiva.md

Prestigiosul jurnal dedicat afacerilor europene, Europolitics, a găzduit, în ultimul său număr, un editorial semnat de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

În editorialul intitulat „Moldova, un punct important pe axa Washington – Bruxelles – Moscova”, prim-vicepreședintele Partidului Democrat susține capacitatea Moldovei de a funcționa ca factor de legătură între spațiul ex-sovietic și lumea occidentală. „Fără nicio exagerare, Moldova are potențialul de a funcționa ca interfață majoră între două lumi semnificativ diferite: lumea slavă, cu specificul ei post-sovietic și lumea occidentală, cu valorile ei bine înrădăcinate ale democrației participative”, a scris Vlad Plahotniuc, informează hotnews.

Liderul democrat consideră că, „fără îndoială”, este posibil ca Moldova să joace „un rol cheie în modul în care se vor dezvolta relațiile dintre Washington, Bruxelles și Moscova în anii următori”. El arată că, pentru aceasta, Moldova trebuie să rămână un spațiu al stabilității. Vlad Plahotniuc consideră că alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor fi decisive în acest sens și reafirmă angajamentul PDM „de a promova stabilitatea și de a se opune oricăror forme de extremism, de dreapta sau de stânga”.

Cu referire la măsurile pe care Moldova trebuie să le ia pentru a progresa rapid în continuare, prim-vicepreședintele democrat consideră foarte importante „întărirea statului de drept, un pact național pentru independența justiției, crearea unei economii bazate pe export, simplificarea sistemului de taxe și impozite, reformarea clasei politice și reducerea birocrației”.

Vlad Plahotniuc a menționat, de asemenea, că ridicarea barierelor economice dintre Moldova și Uniunea Europeană va duce la creșterea investițiilor străine în Moldova și va ajuta țara noastră „să-și îmbunătățească balanța comercială, să-și susțină moneda națională și să crească producția industrială și agricolă”. Liderul PDM consideră că aceasta este șansa viitoarei generații, pe care el a numit-o „generația europeană a Moldovei” – de a trăi într-o țară dezvoltată.

Jurnalul Europolitics este ziarul elitelor politice și economice interesate de activitatea instituțiilor Uniunii Europene. El apare la Bruxelles în limbile engleză și franceză, din anul 1972 și are birouri în mai multe capitale europene, precum și în Asia și America.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente