(video) Mark Zuckerberg dezvăluie motivul pentru care poartă același tricou gri în fiecare zi

mark-zuckerberg1
Foto: Mark Zukerberg. PC: hipwee.com

Mark Zuckerberg, co-fondatorul și președintele celei mai cunoscute rețele de socializare din lume, Facebook, a dezvăluit în timpul unei conferințe publice care este motivul său special de a purta același tricou gri în fiecare zi. Surprinzător, răspunsul tânărului miliardar nu a avut nimic de a face cu stilul. În schimb acesta a menționat un șir de avantaje cu conotație psihologică de a nu-și schimba niciodată ținuta.

„Îmi doresc foarte mult să fac ordine în viața mea, în așa fel încât să am cât mai puține decizii de luat în alte domenii, decât cel la care mă gândesc cum să îmi deservesc cel mai bine comunitatea. Este vorba despre o teorie psihologică, care explică că chiar și cele mai nesemnificative decizii, cum ar fi ce vei servi la dejun sau ce vei purta, îți consumă din energie, care de altfel poate fi folosită în soluționarea unor probleme mult mai importante. Mă simt foarte norocos știind că în fiecare zi, trezindu-mă, sunt în stare să ajut mai mult de un miliard de persoane, de aceea simt că nu mi-aș îndeplini datoria dacă mi-aș pierde timpul pe lucruri prostești, în loc de a-mi consuma energia în cel mai productiv mod cu putință pentru a crea cele mai inovative produse și servicii”, a explicat Mark Zuckerberg.

Mai mult, Zuckerberg nu este prima personalitate din domeniul tehnologic care și-a creat propria uniformă. Co-fondatorul firmei Apple Computer, Steve Jobs, obișnuia să poarte mereu tradiționalul său guler colant de culoare neagră pentru a crea o identitate propriului său brand. Chiar și în afara lumii tehnologiilor informaționale, mai mulți directori de companii au aderat la îmbrăcămintea repetitivă ca formă a unei strategii de afacere. De exemplu, vestiții designeri de modă precum Thom Browne și Karl Lagerfeld, de asemenea poartă propriile uniforme. Chiar și Kim Kardashian a declarat recent că nu-i cumpără îmbrăcăminte soțului său, Kayne, ca motiv că acesta poartă aceeași haină repetat.

Sursa: complex.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente