Balul Bobocilor de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a încântat publicul prin originalitate, amuzament și actualitatea temelor abordate. Toate cele șase grupe intrate în concurs au făcut față cu brio probelor propuse de organizatori: prezentarea, dansul și tema pentru acasă.

În cadrul primei probe, participanții s-au manifestat ingenios, însă cei care au emoționat până la lacrimi juriul, au fost boboceii de la comunicare. Aceștia au interpretat live „I was here” , piesă ce îi aparține lui Beyonce, introducând și un mic discurs, ce a îndemnat publicul să traiască clipa, să lase ceva în urma sa și, mai ales, să facă toate astea aici, în Moldova: „Nu fi indiferent, ține-ți visul strâns, lasă aripile să-ți crească în spate, ca la sfârșitul acestei vieți să poți spune cu demnitate: „Am fost aici!!!”. După evoluția acestora, Georgeta Stepanov, decanul catedrei de Jurnalism a zis: „Jos pălăria”.

 

Grupa de la Comunicare la proba prezentării

Grupa de la Comunicare la proba prezentării

Etapa de dans a fost una colorată din punctul de vedere al alegerii coreografice: de la vals, tango, până la tradiționala horă. O echipă pregătise chiar și o samba, însă, din păcate, au fost nevoiți să o anuleze din cauza durerilor de mușchi.

 

Dansul celor care au ocupat locul unu

Dansul celor care au ocupat locul unu

Tema pentru acasă, care a durat 7 minute, s-a manifestat în felul următor: prima grupă a imitat un show, numindu-l „Gaga-lealea”, în cadrul căruia mai multe voci și-au „pus la bătaie” talentul; a doua a reprodus emisiunea „Hai să ne căsătorim”, unde un ciobănaș își cauta mireasă, având posibilitatea de a alege între prea-frumoasa, prea-inteligenta și prea-gospodina. După cum și era de așteptat, prea-gospodina a devenit soția mândrului oier. A treia grupă a pregătit un material video despre alegerea inspirată a studenților de a studia jurnalismul în defavoarea celorlalte facultăți, cea de-a patra – un mixt de scenete cu tentă actuală, a cincea, la rândul ei, a teatralizat dialogul între două persoane în vârstă și ultima echipă a interpretat o piesă în limba engleză.

 

Bobocica sosită din Italia în coletul din poză

Bobocica sosită din Italia în coletul din poză

Fericiții câștigători au devenit boboceii de la jurnalism: Daniela Bejan și Ion Morozan, urmați fiind de unica grupă de comunicare: Dumitrița Nicu și Vasile Micleușanu. Locul al III-lea a fost adjudecat de Lilia Ioniță și Cătălin Corea.
Studenții de pe locul întâi au primit în dar două bilete la mare, un voucher de 400 de lei de la partenerul „Trattoria” și alte cadouri de la Decanat și Tour Magazine. Studenții care au ocupat locurile doi și trei au fost mulțumiți pentru efortul depus, la fel cu daruri de la Decanul facultății și un alt sponsor.

 

Proba dansului

Proba dansului

„Mi-a plăcut faptul că juriul a atras atenția că am lucrat în colectiv, deși a fost greu să implicăm întreaga grupă. Chiar nu ne-am așteptat să câștigăm, iar cadourile le vom consuma așa cum se cuvine, împreună”, a comentat bobocica deținătoare a locului unu, Daniela Bejan.

 

Boboceii câștigători

Boboceii câștigători

O altă bobocică, a interpretat alegerea juriului în felul următor: „Consider că toți participanții s-au prezentat foarte bine și probabil a fost o decizie grea pentru cei responsabili de selectarea învingătorilor”, a remarcat Nicu Dumitrița.

Printre persoanele din public, constatăm o altă părere în privința evenimentului de pe 28 octombrie: „Cel mai mult mi-a plăcut grupa de la comunicare, care au avut o prezentare extraordinară, m-au fascinat prin piesa lor, care a transmis un mesaj profund, chemând toate familiile înapoi acasă”, susține Nadejda Cernomaz.

 

Persoane din public

Persoane din public

De menționat este faptul că, între probe, oaspeții ce au animat publicul au fost: Felicia Dunaf, Sasha Black, Dan Roșu, Underground Comedy și Lilian Dobândă cu piese nemaipomenite, dar și cu o doză bună de amuzament.

Balul Bobocilor a avut loc ieri, 28 octombrie 2014, la Casa de Cultură.

 

Participant la Balul Bobocilor

Participant la Balul Bobocilor

Prezentatorii evenimentului

Prezentatorii evenimentului

Persoane din public

Persoane din public

Proba de dans

Proba de dans

Felicia Dunaf

Felicia Dunaf

Dansul celor de la grupa rusă

Dansul celor de la grupa rusă

Tema pentru acasă a grupei de la Comunicare

Tema pentru acasă a grupei de la Comunicare

Lilian Dobândă

Lilian Dobândă

Patricia Podoleanu