Cea de-a 11-a ediție a concursului de talente „Strada Artelor” s-a desfășurat sâmbătă, 18 octombrie, în incinta Bibliotecii Naționale, cu genericul „Chișinău – capitala inspirației și a talentului”.
Organizatoarea evenimentului, Anastasia Babileva, ne-a spus:
„Cea de-a 11-a ediție a evenimentului este dedicată Zilei Orașului, care ar descoperi talentele tăinuite ale chișinăuienilor, tuturor pictorilor, muzicienilor, cântăreților, fotografilor ș.a. Suntem susținuți de Constantin Haret, directorului Teatrului „A. Cehov”, dar și de avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu. Dorim ca oamenii să cunoască ce este arta, să poată vedea toată frumusețea orașului nostru. La concertul de astăzi participă aproximativ 30 de persoane, fiecare dintre ei primind câte o diplomă pentru implicare. Constantin Haret va alege câte un învingător, după părerea sa, și va desemna cel mai bun fotograf, cel mai bun pictor și cea mai bună prestație scenică, oferind în dar invitație la spectacol la Teatrul „A. Cehov”. Următoarea ediție a evenimentului se preconizează a fi organizată spre sfârșit de iarnă – început de primăvară.”
Pe scenă a evoluat și un grup din 5 tineri, care au prezentat o scenetă ce a descoperit câteva talente în același timp, în numai 3 minute. Din grup fac parte Anastasia Sokolova, Iulia Matveenko, Ciobanu Ivan, Cornigruța Valeria și K. Nikita.
Anastasia Sokolova și Iulia Matveenko ne-au relatat: „Cu toții 5 am participat la o mică scenetă urbană timp de 3 minute, care a întrunit recital de poezie, acompaniament la chitară și desenat la viteză. Am reprezentat în două fete, pe două panouri, porțile orașului în acuarelă, înconjurate de o inimă, anume pentru faptul că iubim Chișinăul. A fost o experiență cu multă adrenalină, însă este foarte bine că se organizează asemenea evenimente unde poți să îți demonstrezi talentul și tineretul se dezvoltă cultural. Ideea realizării unei asemenea scenete a venit de la Aina Idrisova.”
O altă participantă, Șapoșnikova Alina, a afirmat: „Este pentru prima dată când am participat la acest concurs. Am avut foarte multe emoții. Am recitat poezia mea proprie și sper că a plăcut tuturor. Cu siguranță aș mai dori să particip, Compun poezii deja de 2 ani, încă de la vârsta de 14 ani, aceasta fiind (și cred că va rămâne) doar un hobby.”
Vă prezentăm cum a trecut evenimentul prin intermediul a câtorva fotografii:
Vezi aici cum s-a desfășurat ediția jubiliară, cea de-a 10-a, a evenimentului.