Delegaţii străine din 10 ţări, la sărbătoarea Hramul Chişinăului

1959303_10152456807471089_5471361399180245633_n
Foto: PC: Facebook/Monica Babuc

Delegaţii străine din 10 ţări vor participa în acest an la festivităţile dedicate Hramului oraşului Chişinău.

Astfel, cele peste 50 de persoane invitate la sărbătoare reprezintă România, Suedia, Ucraina, Georgia, Austria, Turcia, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Cosovo şi Italia. Ospeţii sosesc la Chişinău pe parcursul zilei de astăzi. Pentru oaspeţii străni, Primăria Chişinău a pregătit un program special, de vizitare a oraşului şi a locurilor turistice din republică.

Astăzi, delegaţiile din străinătate au făcut turul oraşului, de la Primărie până la Gara Feroviară, la monumentul „Trenul durerii”, cu întoarcere la Muzeul oraşului, din preajma Universităţii de Stat. Turul oraşului a fost organizat prin deplasarea cu troleibuzul de epocă al Regiei Transport Electric Chişinău, vechi de 65 de ani. Această unitate a fost unul dintre primele troleibuze care au circulat pe străzile din Chişinău, începând din anul 1949.

Ulterior, oaspeţii municipalităţii vor vizita Cramele de la Cricova.

E de menţionat că de Hramul Oraşului, Garda Romană de la Apulum, Alba Iulia, va fi prezentă şi anul acesta, cu un program reînnoit, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ei vor prezenta un spectacol, reconstituire a spaţiului antic românesc, cu tehnici de luptă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente