(foto, video) Fashion is wasted on the young. Lecții de stil de la bunici

Advanced-Style-Documentary1
Foto: PC: advancedstyle.blogspot.com.au

Duse sunt zilele în care să fii bătrân însemna să te izolezi într-un colţ al casei şi să aștepți senin să îţi apară primele semne de demenţă. Şi doamnele care apar pe blogul Advanced Style sunt cea mai vine dovadă a acestei noi realităţi.

Blogul îi aparţine fotografului new yorkez Ari Seth Cohen şi le e dedicat doamnelor (ocazional şi domnilor) de peste 60 de ani. Mai precis, e vorba despre un street style blog şi a fost inspirat – cum altfel – de pagina Humans Of New York, creată de fotograful Jason Statham, relevă The One.

Doamnele pe care le fotografiază Ari Seth Cohen ştiu ce vor, ce le face să arate bine şi dacă cuiva nu îi place, „they don’t give a sh**”… cam aşa sună descrierea pe care le-o face fotograful fashionistelor 60+.

IMG_0225

Advanced Syle nu e unul dintre numeroasele bloguri de fashion cu care eşti obişnuit. Şi asta nu neapărat pentru că doamnele lui Ari au o vârstâ, ci pentru că Ari îşi face timp să le cunoască şi să pună lângă fiecare fotografie pe care o pune pe site şi o scurtă povestioară despre personajul din fotografie.

Lui Ari i-a venit idee să fotografieze bunici stylish în momentul în care s-a mutat din California în New York. El povesteşte în numeroase interviuri că străzile din NY erau pline de bunicuţe stilate de la care nu îşi putea lua ochii, aşa că s-a gândit să împartă micile frânturi de viaţă pe care le întâlnea la tot pasul şi cu alţii.

IMG_0379

IMG_7777_2

Advanced Style e – în ultima instanţă – un blog menit să îi arate tinerei generaţii că bunicile moderne nu mai croşetează pulovere la gura sobei, ci duc o viaţă în care stilul ocupă un loc important. „Aceste femei frumoase mă inspiră foarte mult şi au toate poveşti remarcabile. Blogul ăsta îşi doreşte să dărâme stigmatul bătrâneţii şi să îi facă pe oameni să se simtă mai bine în pielea lor, indiferent de vârstă. Doamnele mele au puterea de-a inspira o întreagă generaţie”, a spus Ari.

După trei ani de la lansarea blogului, Ari a lansat recent şi un documentar (Advanced Style Documentary), alături de Lina Pliolplyte. Filmuleţul spune povestea acestor femei şi îll poţi downloada/cumpăra de pe website.

Şi dacă vă e frică de zilele alea în care nu o să mai aveţi 20 de ani… Young Fashionistas avea cândva un rând inspirat: “Young women, you’re gonna be an old woman some day… don’t sweat it… every era builds character.”

IMG_9396

IRIS-APFEL-5-1

1012x1600xtziporah-salamon1-jpg-pagespeed-ic-jdmsehmd8g

1066x1600xcolleen-jpg-pagespeed-ic-4-nrznwc7x

1066x1600ximg-0086-2-copy-copy-jpg-pagespeed-ic-pjj88o2no8

1600x1066xmagda-jpg-pagespeed-ic-o9hoxvigds

IMG_0101

IMG_0107

IMG_0360

IMG_0366 copy233

Iris Apfel_Styling Story_Stories (6)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente