Guvernul l-a reconfirmat pe Ion Ababii în funcția de rector al USMF Nicolae Testemițanu

IMG_9185
Foto: PC: GOV.md

Academicianul Ion Ababii a fost reconfirmat în funcția de rector al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Un proiect în acest sens a fost aprobat astăzi de membrii Cabinetului de miniștri.

Potrivit Secretarului general adjunct al Guvernului, Roman Cazan, la concurs „a fost depus doar dosarul lui Ion Ababii și el a fost ales în unanimitate – din 90 de membri ai Senatului, 89 au votat pro, iar un buletin a fost declarat nevalabil”, a precizat Roman Cazan.

La rândul său, Premierul Iurie Leancă l-a felicitat pe Ion Ababii. „Sunteți un om de o mare valoare, cu o experiență pe care puțini o au în domeniu. Ați reușit multe, inclusiv la capitolul modernizării universității”, a spus șeful Executivului.

Profesorul universitar Ion Ababii a fost ales în funcția de rector pe 24 iulie 2014, de către Senatul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Ion Ababii a prezentat atunci un program pentru noul său mandat de cinci ani. Astfel, el își propune să promoveze în continuare „un sistem de management performant, participativ, transparent, bazat pe rezultate, adaptabil la necesitățile comunității universitare și societății”. Printre direcțiile prioritare se numără și cooperarea internațională, managementul resurselor umane și economico-financiar, dezvoltarea patrimoniului universitar etc. Ion Ababii își mai dorește îmbunătățirea condițiilor de studii și de trai ale studenților și rezidenților, precum și majorarea salariilor pentru angajați.

Ion Ababii deţine funcţia de rector al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din anul 1994.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente