(foto) Ministrul Alimentației și Agriculturii al Germaniei a apreciat calitatea înaltă a produselor ROGOB

collage
Foto: PC: #diez

La finele săptămânii trecute, la Chișinău, a sosit o delegație de oficiali europeni responsabili de domeniul alimentației și agriculturii. Demnitarii au reușit să ajungă și la cea mai mare și modernă fabrică de mezeluri și carne din țară, ROGOB.

Cel mai mare producător de mezeluri din Republica Moldova, ROGOB, este gata să intre pe piața Uniunii Europene. De acest lucru s-a convins vineri, 3 octombrie, în cadrul vizitei sale, Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentației și Agriculturii Republicii Federale Germania alături de alți oficiali moldoveni și străini. Astfel, în cadrul unui tur al fabricii, demnitarii au fost martorii procesului de prelucrare a cărnii și a tuturor pașilor care au loc în producerea mezelurilor. Oficialii germani au putut examina condițiile stricte de igienă, echipamentul german modern cu care este dotată întreprinderea și procesul de producere, în care sunt antrenați cei circa 300 de angajați.

Demnitarii germani s-au convins că fabrica modernă din comuna Goianul Nou, care ocupă o suprafață de 5.000 m² și care a fost proiectată de experți de peste hotare, corespunde celor mai riguroase standarde impuse în domeniu, iar produsele ROGOB sunt de calitate înaltă și pot satisface și gusturile consumatorilor europeni. „Nu sunt tehnician, dar după impresiile mele, aceasta este o fabrică după standardele Uniunii Europene. Procesul de lucru și condițiile de păstrare sunt foarte bine organizate. Mie nu-mi rămâne decât să-l felicit pe directorul companiei de faptul că fabrica sa întrunește niște condiții foarte înalte în producerea mezelurilor. Dacă ar fi să discutăm despre comparația cu standardele UE, aș vrea să spun că nu am văzut nimic ce m-ar face să adresez careva întrebări. Acesta este un exemplu pozitiv de investiții într-o fabrică care o face pregătită pentru export. Să fiu sincer, actualmente, consumatorii ruși au de pierdut din cauză că guvernul rus nu permite importul de produsele moldovenești din carne, pentru că acestea întrunesc toate rigorile de calitate”, a mărturisit în cadrul vizitei Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentației și Agriculturii Republicii Federale Germania.

IMG_8938

Ca orice producător care se respectă, directorul General al companiei ROGOB, Igor Roșca, are planuri ambițioase și ia în considerare posibilitatea de a-și exporta produsele și pe alte pieţe, odată ce acest lucru va fi posibil. „Suntem onorați să primim în vizită înalții oaspeți europeni. În cadrul vizitei prin secțiile fabricii aceștia s-au convins de faptul producem produse de o înaltă calitate și respectăm igiena în domeniul alimentar. Iar, datorită utilajului modern cu care este dotată fabrica, avem posibilitatea să facem un produs calitativ respectând toate cerințele UE”, a declarat Igor Roșca.

Mezelurile ROGOB se caracterizează printr-un gust delicat, tipic rural și plin de autenticitate și tradiție. Fiecare produs reprezintă o combinație reușită dintre rețetele autentice și produsele proaspete din care sunt fabricate. „Mezelurile noastre sunt preparate din carne proaspătă de o calitate superioară dând posibilitatea consumatorului să facă diferență dintre produsele ROGOB și alte produse. În urma vizitelor înalților demnitari, sperăm că v-om avea oportunitatea cât mai curând să ne exportăm produsele pe piața UE”, susține directorul General al companiei Igor Roșca.

IMG_8946

Sergiu Ghețiu, Vice-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, consideră ROGOB o întreprindere model care ar trebui să servească drept exemplu pentru pentru întreprinderile din domeniu. „Este foarte bine dotată și respectă pachetul sanitar care este necesar pentru producția alimentară. La momentul de față Moldova este autorizată să exporte câteva produse de origine animală, nu și carne de porc, dar credem că în viitorul cel mai apropiat, un an în cel mai optimist calcul, ar putea fi posibil și exportul mezelurilor moldovenești”, a declarat Sergiu Ghețiu, în cadrul vizitei.

Reamintim că, în luna iulie a anului curent fabrica din Goianul Nou a fost vizitată și de Tonio Borg, Comisarului European pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor și dl Joseph Scerii, Membru al Cabinetului și dl Koen Van Dyck, Șef al Serviciului DG SANCO, dar și de Pirkka Tapiola șeful delegației Uniunii Europene în Moldova.

ROGOB are o tradiție în producerea de mezeluri care începe în anul 1997. În anul 2013, întreprinderea a deschis cea mai modernă fabrica de mezeluri din Moldova, de model european, care se conformează tuturor normelor sanitare și standardelor de calitate europene. La moment, produsele companiei sunt comercializate în peste 3.400 de puncte de vânzare din întreaga țară, precum și în propria rețea de magazine din Chișinău, din care la moment fac parte 8 magazine specializate. Administrația întreprinderii planifică să mărească volumul de producție și să înceapă exportul produselor sale în UE.

IMG_8954

IMG_8967

IMG_8979

IMG_9009

IMG_9038

IMG_8984

IMG_9044

IMG_9061

IMG_9053

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente