Descoperă cultura a celor peste 20 de țări participante la Global Village

Fotor0810120229
Foto:Global Village. PC: colaj #diez

Pe data de 6 octombrie 2014, ora 18:30, vom decola de pe „aeroportul internațional” al Bibliotecii Municipale „Bogdan P. Hașdeu” pentru a ne grăbi să redescoperim culturile celor 26 de țări de pe 3 continente.

Printre țările participante sunt: Armenia, Austria, Azerbaidjan, Danemarca, Estonia, Croația, Belgia, Georgia, Germania, Grecia, Malta, Moldova, Slovacia, Norvegia, Ucraina și Statele Unite ale Americii.

Timp de o oră și jumătate oaspeții vor putea participa la un veritabil bazar transatlantic, comunica cu cei peste 30 de tineri de peste hotare, degusta din delicioasele fructe uscate ale Armeniei; vor avea ocazia să-și scrie numele în georgiană, să-și facă selfie-uri cu participanții și doritorii nu numai că vor putea vorbi în limbile străine pe care le cunosc, dar și să-și pună bazele în cunoștința lexicului străin.

De asemenea, pe parcursul programului, veţi vizualiza unele costume tradiționale ale popoarelor menţionate şi admira muzica naţională a acestora. Reprezentanţii tuturor ţărilor vă vor impresiona prin frumuseţea obiectelor tradiţionale, încărcate cu istorie şi emoţie.

Global Village este un eveniment multicultural, organizat de comunităţile tinerilor şi este o platformă unde se reunesc ţări, oameni şi tradiţii din toate colţurile lumii.

Acest eveniment este organizat în cadrul conferinţei internaţionale „Peace building in Eastern Europe: European Conference of the BFTF Alumni”.

Adresa bibliotecii: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 148, vizavi de monumentul lui Ştefan cel Mare.

Așa s-a desfășurat ediția precedentă a Global Village în Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente