Iubitorii de bijuterii handmade au avut ocazia de a-şi confecţiona singuri o pereche de cercei sau un breloc din lut polimeric. Master-class-ul a fost organizat de către Tucano Coffee Brasil. Aceştea i-au invitat pe meşterii de la laboratorul de creaţie Carousel.
Tinerii dornici de a crea ceva unic cu propriile forţe au fost ajutaţi să mânuiască arta lutului polimeric.
„E toamnă, de aceea ne-am gândit să decorăm ţinuta în nuanţe portocalii şi vom face nişte dovlecei, deoarece aceştea le plac tuturor. Vom desfăşura master-class-ul cu materiale care oricine le are acasă, astfel încât doritorii de a confecţiona mai târziu astfel de bijuterii să aibă cele necesare la îndemână”, a susţinut Vera Baciu, moderator de atelier.
Fiecare participant a primit câte două bucăţele de lut polimeric de culoare portocalie pentru a confecţiona dovleceii, o bucăţică de culoare verde pentru frunzuliţe şi o bucăţică de culoare cafenie pentru crenguţă. Împreună cu moderatorul atelierului handmade, Vera Baciu, tinerii prezenţi au modelat pe rând fiecare detaliu al celor doi dovlecei. După care aceştea au fost uscaţi la cuptor timp de 15 minute la temperatura de 110 grade. Mai târziu cei care au vrut ca noua lor pereche de cercei să strălucească i-au vopsit cu lac, dându-le mai multă culoare.
„Îmi plac foarte mult lucrurile confecţionate manual, însă este pentru prima dată când lucrez cu lut polimeric. Cred că pe viitor am să confecţionez mai multe obiecte din acest material, deoarece este foarte distractiv, relaxant şi îţi dezvoltă atât simţul tactic, cât şi imaginaţia. Aceşti cercei îi voi păstra pentru mine şi îi voi purta cu cea mai mare plăcere”, a susţinut Mariana Guzun, studentă la facultatea de psihologie.
„Am confecţionat pentru prima dată o pereche de cercei. Pot să spun că nu a fost dificil, însă am întâmpinat greutăţi la confecţionarea unor detalii mai mici, cred că o să-i dăruiesc”, a mărturisit Alexandru, tânăr prezent la master-class.
Atelierul handmade este unul din activităţile care se desfăşoară periodic în cadrul localului Tucano Coffee Brasil.
„Noi organizăm astfel de evenimente pentru a sustrage oamenii de la probleme, îi facem să se relaxeze şi să se ocupe cu ceva util. De asemenea, optăm pentru comunicarea directă, deoarece ea face magie, iar prin astfel de întâlniri noi le oferim posibilitatea să cunoască alţi oameni şi să-şi facă noi prieteni”, a spus Elena Surugiu, specialist marketing Tucano Coffee Brasil.
Contribuția fiecărui participant a fost de 20 lei pentru materialele folosite.
Tucano Coffee Brasil organizează o serie de ateliere handmade, public talks cu psihologi, proiectează filme, iar în viitorul apropiat vor fi publicate lucrările studenţilor de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.