Trei bănci din Moldova sunt în topul celor mai mari 100 de instituţii financiare din regiune

collage4
Foto: PC: colaj #diez

Trei bănci din Moldova se află în topul celor mai mari bănci din Sud-Estul Europei, arată clasamentul SeeNews TOP 100 Banks. Cu active totale de 746 milioane de euro la finele anului 2013, cea mai mare bancă autohtonă Moldova Agroindbank a căzut opt poziţii, plasându-se pe locul 81 în top.

A doua ca mărime bancă de pe piaţa Republicii Moldova, Moldindconbank a urcat patru poziţii în acest top, ajungând pe locul 86 cu active de 713,5 de milioane de euro şi un profit de 16,8 milioane de euro în anul 2013, transmite Mold-street.com. Victoriabank se află pe poziţia 89, cu active de 648 milioane de euro, în scădere cu şase poziţii, faţă de anul 2012.

În fruntea topului se află Banca Comercială Română (BCR), cu active totale de 14,6 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut. În clasament au fost incluse companii din România, Republica Moldova, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovenia, Muntenegru, Bosnia Herţegovina şi Albania, fiind analizate circa 240 de bănci din regiune.

Potrivit Realitatea.md, clasamentul se bazează pe un număr de peste 1.200 companii, cuprinzând cele mai mari societăţi de asigurare, bănci şi instituţii non-financiare din Europa de Sud-Est.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente