Moldova rămâne în continuare fără nicio universitate în Topul Mondial al Universităților

IMG_4424
Foto:Nicio universitate din Moldova nu este în Topul Mondial al Universităţilor

Massachusetts Institute of Technology (MIT) este cea mai bună universitate din lume, pentru al treilea an consecutiv, potrivit Clasamentului International al Universitatilor 2014 – QS World University Rankings – care a fost publicat ieri, 16 septembrie.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) este în topul clasamentului, pentru al treilea an consecutiv. Evolutia pe care a avut-o Imperial College a ajutat-o la cea mai mare urcare în top 10, și ajungând pe locul 2 în lume, la egalitate cu Universitatea Cambridge. Printre liderii în schimb nu se mai regăsește Harvard University, aceasta a scăzut cu doua poziții și se regăsește pe poziția a patra.

universitati

 

În total, în top 200 sunt prezente 31 de țări; dintre acestea, SUA este pe locul 1 cu cele mai multe instituții – 51, înaintea Marii Britanii (29), Germaniei (13), Olandei (11), Canadei (10), Japoniei (10) și Australiei (8).

În topul Mondial al Universităților se regăsesc următoarele instituții de învățământ superior din Europa:

europa

 

Nici o instituție de învățământ superior din Republica Moldova nu se regăsește în Topul Mondial QS al Universităților, ediția 2014-2015, publicată marți.

În schimb în top, ca și anul precedent, se regăsesc patru universități din România. Universitatea din București (UB), Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timișoara sunt cele patru universități românești care se află în Topul Mondial QS al Universităților.

627x0

 

Topul „The QS World University Rankings® ” este un clasament al celor mai bune universități din lume realizat anual începând cu anul 2004. Anul trecut topul a fost extins cu 100 de locuri, devenind Top 800, 76 de țări reprezentate.

Clasamentul se bazează pe patru indicatori: cercetarea academică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenților şi gradul de internaționalizare.

Astfel, topul este realizat de QS ținând cont de reputația academică (40%), reputația în rândul angajatorilor (10%), raportul între numărul de studenți şi corpul didactic (20%), numărul de lucrări academice listate în publicațiile de specialitate (20%), numărul cadrelor didactice internaționale (5%) şi de numărul studenților internaționali (5%).

Topul integral al celor mai bune universități din lume poate fi accesat aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente