Iurie Leancă asigură Rusia că Moldova îşi va păstra statutul de neutralitate

Moldovan Foreign Minister Iurie Leanca g
Foto: PC: epochtimes-romania.com

Republica Moldova îşi va păstra statutul de neutralitate prevăzut de Constituţie, iar acest dovedeşte că apropierea de UE nu reprezintă o ameninţare pentru interesele de securitate ale Rusiei, a declarat premierul Iurie Leancă pentru agenția de presă ITAR-TAAS.

Într-un interviu acordat luni agenţiei de presă ruseşti Itar-Tass, citat de Mediafax, premierul Leancă a precizat: „Republica Moldova este o ţară neutră. Neutralitatea noastră oferă un fundament solid pentru rezolvarea conflictului transnistrean şi îndepărtarea tuturor temerilor legate de securitate din partea Rusiei. Aceasta dovedeşte că apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană nu reprezintă o ameninţare pentru interesele de securitate ale Rusiei”.

Premierul consideră că ţara sa ar trebui să continue discuţiile cu Rusia despre apropierea sa de UE pentru a îndepărta toate temerile şi îngrijorările.

„Nu intenţionăm să creăm tensiuni şi complicaţii în mod inutil. Nu suntem interesaţi de o discordie geopolitică. Suntem ataşaţi acestei abordări şi ne aşteptăm ca Rusia să facă paşi în această direcţie”, a declarat Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente